Ψεκασμός και απολύμανση σε δημοτικά κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και σχολεία

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Βρισκόμαστε στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού και η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων φροντίζει έτσι ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα και χωρίς καμία απώλεια να γίνουν όλα όσα επιβάλλονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης και γενικά τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης παρών στη μάχη για ακόμη μία φορά, όπως και στις προηγούμενες, στις πλημμύρες και στην πυρκαγιά της Κινέτας.

Συνεχίζει κανονικά να βρίσκεται στη Δημαρχία, να πηγαίνει και να επιβλέπει από κοντά τις υπηρεσίες του Δήμου, να εμψυχώνει με την φυσική παρουσία του, αλλά και με παραινέσεις να εμπνέει και να δίνει κουράγιο, σε όλους τους εργαζόμενους, που δίνουν τον αγώνα τους κι αυτοί με το δικό τους τρόπο αφενός να εξυπηρετούν τους συμπολίτες και αφετέρου να μεριμνούν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, παράλληλα δε να προστατεύουν και την δική τους υγεία για να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Σήμερα ο κ. Σταμούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«“Μένουμε σπίτι” είναι το γενικό σύνθημα σύμφωνα με τις Κυβερνητικές Οδηγίες και συμβουλές των ειδικών και του Ε.Ο.Δ.Υ και είναι προφανές ότι όσο λιγότερο υπάρχουν μετακινήσεις, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μένουμε σπίτι σημαίνει μόνο με την οικογένειά μας κι όχι με συγγενείς και φίλους.

Κλειστά τα Σχολεία, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Γήπεδα, τα Στάδια, τα Γυμναστήρια κλειστά και σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Εμείς όμως έχουμε χρέος να είμαστε με κάθε τρόπο παρόντες στον αγώνα εναντίον του κορωνοϊού και στην πρώτη γραμμή για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, να μείνουμε όρθιοι διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για το προσωπικό και προβαίνει καθημερινά σε απολυμάνσεις όλων των Δημοτικών κτιρίων, των κοινοχρήστων χώρων και των Σχολείων και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό έτσι ώστε όταν με το καλό ανοίξουν τα Σχολεία τα παιδιά να είναι σε ασφαλές περιβάλλον.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους απασχολούμενους στις Υπηρεσίες του Δήμου, που συνεχίζουν με κουράγιο και δύναμη να εργάζονται και να συμμετέχουν στον τιτάνιο αγώνα που δίνουμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από καρδιάς τους εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητος.
Ευτυχώς μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει καλά. Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή κι αυτό μας δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Αυτές τις ώρες, που είναι πολύ δύσκολες, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι ψυχικά, αλλά σε απόσταση σωματικά, γιατί ο κορωνοϊός δεν ξεχωρίζει κανένα και το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις ότι ο αγώνας είναι κοινός και πρέπει να πάμε χέρι – χέρι.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός, που αντέχει. Έχει αντέξει στα δύσκολα, έτσι θα αντέξει και τώρα. Στόχος μας τώρα είναι να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι και συνεννοημένοι χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.
Έχω δώσει εντολή στους συνεργάτες μου στο Δήμο, ιδιαίτερα στους Αντιδημάρχους και όλους όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης να υπερβάλλουν τον εαυτό τους, να εργάζονται και να συνεισφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο ο καθένας και η καθεμία στο πόστο τους έτσι ώστε να βλέπουν και να ξέρουν οι πολίτες ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι παρούσα, αγρυπνά και φροντίζει για όλους.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και πολύ σύντομα ο κορωνοϊός να είναι για όλους μας, μία άσχημη ανάμνηση.
Μέχρι τότε ας φροντίσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της πανδημίας, να είμαστε υπεύθυνοι, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, να τηρούμε τους όρους υγιεινής και να ακούμε τις οδηγίες μόνον από τους ειδικούς και την υπεύθυνη Κυβέρνηση.

Τελειώνοντας αυτή τη δήλωση θέλω από καρδιάς να πω ως Έλλην πολίτης ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιατρούς και τους νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σε όλους όσους από το δικό τους μετερίζι συνεχίζουν να εργάζονται στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα για να ξεπεράσουμε τους πολλαπλούς κινδύνους της πανδημίας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button