2ος Βυζαντινός αγώνας δρόμου 50χλμ στις 20 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Μεγαρέων και τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με τον «Απόλλων Δυτ. Αττικής», τον Α.Ο. Μεγάρων και τους δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος», υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ, προς τιμή του Βύζαντα, σπουδαίου αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.Χ. και ιδρυτή της πόλης Βυζάντιο (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη) και άλλων πόλεων στη Μεσόγειο θάλασσα (π.χ. Υβλαία Μέγαρα στη Σικελία), διοργανώνουν αγώνα υπεραπόστασης με την επωνυμία, «2ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων» με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (πλατεία Λυτάρα) των Μεγάρων.

Ο αγώνας φέτος θα είναι αφιερωμένος στον εκλεκτό δρομέα Νικόλαο Ξένο, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο τον Οκτώβρη του 2018. Στη μνήμη του θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην εκκίνηση του αγώνα.

Σε ακόμα έναν αγώνα δρόμου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα συλλογής – ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ν.Π.Δ.Δ. “ΗΡΟΔΩΡΟΣ” με το σύνθημα “ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ”.

Όλοι οι δρομείς έχουν ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να τα παραδώσουν (με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση) σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ.
Στη συνέχεια, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους, προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, ώρα 09:00

Παρόμοια άρθρα

Back to top button