Κλ. Βαρελάς: Απειλή υποβάθμισης οι νέες ιχθυοκαλλιέργειες

Η σημερινή δημοτική διοίκηση πιάστηκε για μία ακόμα φορά στον ύπνο όπως και με το θέμα των ορυχείων βωξίτη. Η επερχόμενη απειλή λέγεται νέες ιχθυοκαλλιέργειες δίπλα στις υπάρχουσες με όλα τα αρνητικά που συνεπάγεται για την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Κύριε δήμαρχε έρχεστε για μια ακόμη φορά δεύτερος καθότι για σοβαρά ζητήματα όπως ο τα ορυχεία βωξίτη, το καλώδιο υψηλής τάσης της Euroasia και τώρα οι ιχθυοκαλλιέργειες ενημερωθήκατε από δημοτικούς συμβούλους και συλλογικούς φορείς της περιοχής μας.

Η έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018 μπορεί να είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα για τη δημιουργία νέων ιχθυοκαλλιεργειών και η ομόφωνη αρνητική απόφαση που πάρθηκε θα κριθεί από την ιστορία και θα σταθεί δίπλα σε άλλες παρόμοιες παλαιότερες. Ομοίως θα κριθεί και η σημερινή δημοτική αρχή που καθυστερημένα έφερε ένα θέμα μείζονος σημασίας προς συζήτηση και απόφαση.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες ως επιχειρηματική δραστηριότητα δεν είναι καταδικαστέα. Καμία δραστηριότητα που είναι σύννομη δεν πρεπει να απορρίπτεται εξ αρχής. Εδώ όμως έχουμε την σύγκρουση ενός αναπτυξιακού οράματος και επιχειρηματικών συμφερόντων αντίθετων με των συμφερόντων του τόπου μας και την επιθυμία του συνόλου των πολιτών να δουν επιτέλους ένα δήμο με επενδύσεις σχετικές με την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό που θα προσελκύει κόσμο από κάθε γωνιά της γης.

Οι υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες βρήκαν αντίθετη την προηγούμενη δημοτική διοίκηση, της οποίας ήμουν μέλος, για αυτό και εναντιωθήκαμε με τη στήριξη της κοινωνίας ,απέναντι στην εγκατάσταση και την επέκταση τους. Κινητοποιηθήκαμε και αντιδράσαμε με κάθε δυνατό μέσο.

Όμως η επί των ημερών της σημερινής διοίκησης του κ. Σταμουλη επέκταση τους από 20 σε 50 στρέμματα έγινε κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας. Η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου ήταν και τότε ομόφωνα αρνητική αλλα καμία κινητοποίηση δεν πραγματοποιήθηκε ώστε να δείξουμε αφενός ότι ο λαός είναι αντίθετος αφετέρου ότι ο Δήμος έχει συνέχεια.

Η Κακιά Σκάλα, σημείο που είναι ήδη εγκατεστημένες ιχθυοκαλλιέργειες και προετοιμάζονται νέες, είναι περιοχή μεγάλης ιστορικής σημασίας με αναφορές που φτάνουν έως τη μυθολογία. Το φυσικό της κάλλος είναι μοναδικό στον κόσμο και τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου φτάνουν εκεί για να αντικρίσουν τη μοναδική θέα. Με τις λίγες τουριστικές υποδομές που υφίστανται στην περιοχή μας τους φιλοξενούμε αλλα ποτέ έως σήμερα δεν φτάσαμε στο μέγιστο της αξιοποίησης αυτής της ευκαιρίας. Ίσως να μην τα καταφέραμε επειδή είχαμε πάντα μία απειλή υποβάθμισης, είτε την αποφύγαμε είτε όχι. Αυτή η απειλή πότε λεγόταν Ρεβυθουσα, ποτε αγκυροβόλιο, ποτε βωξίτης, ποτε εμπορευματικό λιμάνι.

Αυτό Πρέπει Να Αλλάξει!

Πρέπει να φτάσει η ώρα να υλοποιήσουμε το όραμα μας για ένα δήμο που θα αναπτυχθεί τουριστικά – ειδικά στις παράκτιες περιοχές του – και θα πάψει να φιλοξενεί εγκαταστάσεις που επιβαρύνουν την υγεία των ανθρώπων και το φυσικό περιβάλλον.

Προσωπικά είμαι αντίθετος στην εγκατάσταση νέων ιχθυοκαλλιεργειών και σε κάθε δραστηριότητα που είναι απέναντι στην ανάπτυξη που θέλουμε για τον τόπο μας. Αυτή η ανάπτυξη πρέπει να στηρίζεται στη «βιομηχανία» του τουρισμού με αξιοποίηση του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος, σε συνέχεια της απαράδεκτης επίθεσης από το δήμαρχο προς το πρόσωπο μου όσο αφορά τις κινητοποιήσεις για τα διόδια με αποκορύφωμα τη σύλληψη αιρετών και εμού του ιδίου καθώς και πολιτών το χειμώνα του 2014 για το κλείσιμο της νέας εθνικής οδού, να θυμήσω στον κ. Σταμούλη ότι παρακολουθούσε τα γεγονότα σε απόσταση ασφαλείας μη αντιδρώντας κατηγορώντας τους συλληφθέντες για θεατρινισμούς τη στιγμή που ο ίδιος οπισθοχωρούσε.

Ο κ. Σταμουλης ως σημερινός δήμαρχος δεν σέβεται τους αγώνες αιρετών και πολιτών και λαμβάνει χορηγίες για το δήμο ελαστικά οχημάτων από την Ολυμπία Οδό και τσιπούρες από τις ιχθυοκαλλιέργειες κάτι το οποίο είναι προσβολή για όσους αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της υποβάθμισης και απαξίωσης της περιοχής μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button