Στα ίδια περσινά επίπεδα οι μισθωτικές αξίες των αιγιαλών

Οι ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων και οι πιέσεις προσωπικά του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο είχαν θετική έκβαση κι έφεραν θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε οι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τον αιγιαλό είτε με τραπεζοκαθίσματα είτε με ξαπλώστρες να χρεωθούν το ίδιο ποσό που ίσχυε για την περσινή περίοδο κι όχι αυξημένη όπως ήθελε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.

Συγκεκριμένα θα πληρώσουν 10,34 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο όπως είναι το αίτημα του Δήμου κι όχι 15 ευρώ, που ήθελε η νέα απόφαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξάλλου είχε λάβει επικουρικά ομόφωνη απόφαση στηρίζοντας το αίτημα του Δημάρχου εναντίον κάθε πιθανής αύξησης της τιμής με την οποία οι επιχειρηματίες θα επιβαρύνονταν σε ποσοστό 50% επί πλέον.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης απευθύνθηκε με σχετικό έγγραφό του (6964/27.3.2018) στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με κοινοποίηση στην Γενική Γραμματέα Δημοσίας Περιουσίας κ. Πέρκα Θεοκτίστη και στον Προϊστάμενο Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά, Νήσων & Δυτικής Αττικής κ. Πατρώνη Δημήτρη.

Υποστήριξε ότι η προτεινόμενη αναπροσδιοριζόμενη μισθωτική αξία 15.00 ευρώ ανά τετραγωνικό από 10.34 Ευρώ ήταν υπέρογκη και καταδικαστική για κάθε επιχειρηματία, αυτήν την εποχή μάλιστα που ο Δήμος έχει κηρυχτεί μέχρι 15 Μαϊου 2018 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών της 15 ης Νοεμβρίου 2017, όπου οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης και των πολλαπλών σοβαρότατων προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν
από τη θεομηνία.

“Προτείνουμε”, καταλήγει στο έγγραφό του ο κ. Σταμούλης, “ως το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις να παραμείνουν οι τιμές ως έχουν και να μην γίνει καμία επιπλέον αύξηση η οποία εκτός από υπέρογκη και καταστρεπτική θεωρείται και αδιανόητη”.
Υστερα από αυτά και τις συνεχείς προσωπικές οχλήσεις του Δημάρχου προς το Υπουργείο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, οι τιμές παραμένουν στα περυσινά επίπεδα χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, μετά την σχετική απόφαση, σήμερα δήλωσε τα εξής:
«Τόσο ο Υπουργός όσο και οι συναρμόδιοι κατενόησαν το μέγεθος και τη σοβαρότητα του πραγματικού προβλήματος και καθήλωσαν την τιμή στα περυσινά επίπεδα και έτσι οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ο Δήμος δεν θα απωλέσει έσοδα. Οι πιέσεις μας και οι συνεχείς παραστάσεις στο Υπουργείο οικονομικών έφεραν το θετικό αυτό αποτέλεσμα.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button