Ο Γιώργος Παπαγιάννης επιλέχτηκε στο Νο 13 από τους Sacramento Kings!

Στο draft του NBA ο Γιώργος Παπαγιάννης επιλέχτηκε στο Νο 13 από τους Sacramento Kings! Αυτό είναι το ψηλότερο πικ στο draft Έλληνα παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ!

Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αυτή του Μεγαρίτη σέντερ του Παναθηναϊκού, καθώς πλέον είναι το ψηλότερο πικ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, έναν φόρο τιμής που μέχρι πρότινος κρατούσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (Νο 15 το 2013).

Ο σέντερ των “πρασίνων” δήλωσε στις πρώτες του δηλώσεις ως επιλογή των Kings: «Ανυπομονώ να παίξω για τον Βλάντε Ντίβατς. Μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του Ντε Μάρκους Κάζινς και θέλω να μάθω από αυτόν. Τον παρακολουθούσα τον τελευταίο χρόνο και θέλω να κερδίσω πολλά παίζοντας δίπλα του».

Όπως όλα δείχνουν, ο νεαρός σέντερ έχει πάρει την απόφασή του να κάνει κατευθείαν το άλμα στο ΝΒΑ και όχι να μείνει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό.

Γιώργος Παπαγιάννης draft

Τo Sacramento επέλεγε αρχικά στο Νο 8, αλλά αντάλλαξε το πικ του με τους Suns για χάρη των δικαιωμάτων του Bogdan Bogdanovic, του Νο13 και του Νο 28 του φετινού ντραφτ, αλλα και ενός μελλοντικού ντραφτ πικ δεύτερου γύρου. Και όπως φαίνεται, όλα αυτά τα έκανε για να επιλέξει τον Γιώργο Παπαγιάννη στο Νο 13!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Kings έχουν τρεις σέντερ: τον DeMarcus Cousins (ο οποίος φέτος έπαιξε στην θέση του πάουερ φόργουορντ), τον Willie Cauley-Stein και τον Κώστα Κουφό.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button