Προτάθηκε το κλείσιμο των Αστυνομικών Σταθμών σε Νεα Πέραμο – Κινέττα

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ζητηθεί από τις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις η καταγραφή των αστυνομικών υπηρεσιών, με βάσει τα πληθυσμιακά κριτήρια και τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας της κάθε περιοχής, προκειμένου να συνταχθεί η τελική πρόταση που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα τέλη Ιουνίου, ώστε να υλοποιηθούν το φθινόπωρο οι αλλαγές.

 

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει την πλειοψηφία των προτάσεων των Διευθύνσεων, ενώ αντίστοιχες προτάσεις έχουν ζητηθεί και από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις και μέσω της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ.

 

Στην αττική από τα 110 Αστυνομικά Τμήματα προτείνεται να κλείσουν περίπου τα 50 και από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας, περίπου τα 30. Στα σχεδόν 80 τμήματα που προτείνεται να κλείσουν δεν περιλαμβάνεται το Αστυνομικό Τμήμα, ούτε το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων.

 

Αντιθέτως, στις προτάσεις των Διευθύνσεων προς κλείσιμο, περιλαμβάνονται όλοι οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αττικής, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Νέας Περάμου και της Κινέττας.

 

Με «επιβεβλημένη υπηρεσιακή διαταγή» του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησαν ήδη οι καταργήσεις και  συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών. Η ηγεσία του Σώματος όμως αναφέρει πως δεν πρόκειται για κλείσιμο που γίνεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης αλλά για λουκέτο που μπαίνει επειδή οι συγκεκριμένοι Σταθμοί υπολειτουργούσαν με ελάχιστο προσωπικό, σε κτίρια με υψηλά μισθώματα και επιβάρυναν -χωρίς λόγο- οικονομικά το υπουργείο.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτριου Τσακνάκη, καταργούνται οι παρακάτω 19 Αστυνομικοί Σταθμοί:

 

1. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ροβιλίστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
2. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πορταριάς, Αγριάς, Πτελεού, Αργαλαστής και Τσαγκαράδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
3. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γαυρολίμνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.
4. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Παλαίρου και Μύτικα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.
5. Ο Αστυνομικός Σταθμός Μαλεσίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.
6. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γρανίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας.
7. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ερυθρών και Δόμβραινας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
8. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Μαρμαρίου, Αμαρύνθου και Πολιτικών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
9. Ο Αστυνομικός Σταθμός Βυτίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.
10. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ερμιόνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.
11. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξηροκαμπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button