Με πληθυσμιακά/εγκληματολογικά κριτήρια η συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων

Σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης Αστυνομικών Τμημάτων απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης τη Δευτέρα (18.5.2015) στη Βουλή όπου επανέλαβε ότι οι διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση δεν ισχύουν και ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα γίνουν αιφνιδιαστικά, αλλά κατόπιν διαβούλευσης και συμφωνίας με τους Βουλευτές και τις τοπικές αρχές.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν πρόκειται ξαφνικά να ανοίξετε την εφημερίδα ένα πρωί και να δείτε «καταργήθηκε αυτό το τμήμα». Θα ήταν έξω από τη δημοκρατική μας αντίληψη της συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής» Ο κ. Πανούσης διευκρίνισε ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση υποβολής προτάσεων από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, κατόπιν αιτήματος του Αρχηγείου. Η σχετική προθεσμία λήγει την Τρίτη, 19.5.2015.

 

Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθήσει το Υπουργείο για να προχωρήσει στο σχεδιασμό του: «Θα μπουν κριτήρια: πληθυσμιακά, δημογραφικά, εγκληματολογικά, αποστάσεις, με βάση τα εγκλήματα που διαπράττονται σε αυτές τις περιοχές». Αφού το Υπουργείο εξετάσει όλες αυτές τις παραμέτρους, η Πολιτική Ηγεσία θα καλέσει τους βουλευτές κάθε Νομού, αλλά και τις τοπικές αρχές για να υπάρξει διαβούλευση.

 

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ασφάλειας {…} και νομίζω ότι σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους θα πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση της Αστυνομίας», επισήμανε. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button