Διαμαρτυρία για τη μεταφορά LNG και στη Νέα Πέραμο [βίντεο]

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων, στη Νέα Πέραμο, κατά της μεταφοράς LNG με βυτιοφόρα από τη νήσο Ρεβυθούσα μέσω του πορθμείου Περάματος Μεγάρων και του δρόμου που συνδέει το Πέραμα με την ΠΕΟΑΚ και περνάει από την περιοχή natura του υγροβιότοπου Βουρκαρίου Μεγάρων.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας συνδιοργάνωσαν οι «Ενεργοί Πολίτες Νέας Περάμου» με τους Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής Περάματος Μεγάρων. Κατά την εκδήλωση μίλησαν κυρίως η κ. Θωμαΐς Λιώτα, εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών, ο κ. Αντώνης Βόγκλης εκπρόσωπος των Συλλόγων Περάματος, ο κ. Παναγιώτης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος εξέθεσε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοια δραστηριότητα, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΛΕ, κ. Γιώργος Κουμπέτσος, ο οποίος διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι θα σταθεί αντίθετα σε μια τέτοια εξέλιξη και από μεριάς του κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ανατρέψει το ενδεχόμενο μεταφοράς LNG από το Πέραμα. Ετέθησαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους και άλλες τοποθετήσεις.

Τέλος, τονίστηκε με κάθε τρόπο ότι οι κάτοικοι του Δήμου Μεγαρέων και των πόλεων Μεγάρων, Νέας Περάμου και Κινέτας θα αντισταθούν και δεν θα γίνουν θύματα των συμφερόντων της ΔΕΣΦΑ και των μεγάλων επιχειρήσεων και άμεσα θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

(σ.σ. Στην κεντρική φωτό αλλά και στο βίντεο εμφανίζονται ανήλικα παιδιά. Κατόπιν ερώτησής μας, έχουμε λάβει τη συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων τους γνωστοποιώντας τους εκ των προτέρων ότι θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button