18 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα εθελοντή δότη μυελού των οστών

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι κάθε χρόνο έχει θεσπιστεί, στις 18 Σεπτεμβρίου να γιορτάζεται η «ημέρα εθελοντή δότη Μυελού των Οστών».

Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία το ΕΔΔΥΠΠΥ και με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» διοργανώνει διάφορες δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, για την σπουδαία αυτή υπόθεση.
Ανάμεσα σε αυτές είναι και το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» του Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας αυτής Ημέρας δήλωσε:
«Πολλά δυστυχώς είναι στον κόσμο αλλά και στην πατρίδα μας τα άτομα, που έχουν ανάγκη μυελού των οστών και προφανώς αυτή η ανάγκη καλύπτεται μέσω εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών. Η συλλογή δειγμάτων εθελοντών δοτών είναι μια απλή διαδικασία μέσω στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).
Ο Δότης μυελού των οστών είναι δότης αιμοποιητικών κυττάρων (δηλαδή μέσω του αίματος). Είναι το πιο πολύτιμο φάρμακο για τον καρκίνο του συνανθρώπου μας, ένα φάρμακο που δεν πουλιέται και δεν εξαγοράζεται από πουθενά, υπάρχει όμως στον κόσμο της εθελοντικής προσφοράς, του αλτρουϊσμού, στον κόσμο του «νοιάζομαι».

Ο Δήμος Μεγάρων προτίθεται από εφέτος να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» δημιουργώντας τοπικό κέντρο ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε ξεχωριστή δράση του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων.

Τα θέματα Υγείας είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την Διοίκηση του Δήμου μας κι ενθαρρύνουμε κάθε πρωτοβουλία και στηρίζουμε τη δημιουργία δράσεων, που έχουν σκοπό να βοηθήσουν στην προάσπιση της ατομικής Υγείας των πολιτών και της δημόσιας Υγείας.
Το να δίνεις ζωή σε έναν άνθρωπο με λίγα κύτταρα από το αίμα σου, είναι ΕΥΛΟΓΙΑ, όπως λένε όλοι οι εθελοντές που βρέθηκαν συμβατοί και έδωσαν μόσχευμα.

Με την Παγκόσμια ημέρα, γίνεται απόδοση τιμής κι ευγνωμοσύνης στον Δότη Μυελού των Οστών, σε αυτόν που γίνεται αγκαλιά, γίνεται ζωή για κάποιον άγνωστο ή συγγενή, για μικρό παιδί ή ενήλικα που η διάγνωση του Καρκίνου του στερεί το δικαίωμα στην ελπίδα και στην ζωή και ταυτόχρονα ημέρα αναφοράς ευαισθητοποίησης, για την σημασία της εθελοντικής δωρεάς Αιμοποιητικών Κυττάρων.
Μπορούμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε ως συνάνθρωποι τώρα που παγκόσμια η ελπίδα, η Υγεία, η υπόσχεση για το αύριο είναι κορυφαία αιτήματα.

Όποιοι συμπολίτες ενδιαφέρονται να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών μπορούν να βρούν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Δήμου megara.gr , στο ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» και στο ΕΔΔΥΠΠΥ

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button