Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2018: Συναυλία στην Παραλία Μεγάρων από… Μουσικούς

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2018: Συναυλία στην Παραλία Μεγάρων από… Μουσικούς

Airis – Ανακαίνιση 728×270, 728×90

21 Ιουνίου 2018 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και τι καλύτερο από το να γιορτάσουν οι Μουσικοί, την Μουσική.
Blues, Rock, Pop, Rembetiko θα είναι μερικά από τα είδη που θα «αγκαλιάσουν» το κοινό.

Μουσικοί από τα Μέγαρα διοργανώνουν μία συναυλία με ελεύθερο χαρακτήρα και φυσικά αφιλοκερδώς.

Η συναυλία θα γίνει στην Παραλία Μεγάρων (Βαρέα) στην θέση Κολόνες (GPS: 37.977077, 23.345859) και η ώρα έναρξης θα είναι γύρω στις 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν υπάρχουν όρια ηλικίας.

Facebook Event

Συμμετέχουν και διοργανώνουν:
Άκης Κακαγής, Δημήτρης Ρούσσης, Βύρων Μπούκης, Κώστας Μαζιώτης, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιώργος Καρδάτος, Δημήτρης Ιωάννου και πάρα πολλοί ακόμα.

 

 

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Σχινάς – Αλουμίνια

Related posts