Βλυχό Μεγάρων: Πανηγύρι για την εορτή της Αγίας Μαρίνας [βίντεο]

Μετά από πρόσκληση το megaratv βρέθηκε στον οικισμό των Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων το Σάββατο 16 Ιουλίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας. Οι κάτοικοι του Βλυχού σε εορταστική ατμόσφαιρα αλλά και με θρησκευτική ευλάβεια μετείχαν στα προεόρτια ενώ ακούγονταν μαγνητοφωνημένες ψαλμωδίες και ευχές από μεγάφωνο στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας.

Η πρόσκληση αφορούσε στο να επισκεφθούμε το Βλυχό και να καταγράψουμε τον τρόπο με τον οποίον βιώνουν οι Ρομά του οικισμού την εορτή αλλά και τη χάρη της Αγίας Μαρίνας με την ευχή και την πρόσκληση τον επόμενο χρόνο να συμμετέχουν και άλλοι συμπολίτες από τα Μέγαρα σ’ αυτό το μικρό πανηγύρι στο οποίο καταγράψαμε από μπαλόνια, λουκουμάδες για τα μικρά παιδιά και προετοιμασίες με ψητά γουρουνόπουλα μέχρι άρτους, δωρεές και προσκυνήματα στο Παρεκκλήσιο.

Βλυχό Μεγάρων: Πανηγύρι για την εορτή της Αγίας Μαρίνας

Να σημειωθεί ότι το Παρεκκλήσιο δεν λειτουργεί «κανονικά» καθώς δεν υπάρχουν οι επίσημες άδειες που ορίζουν τον τρόπο «κανονικής» λειτουργίας ενός ιερού ναού. Οι κ.κ. Β. Χριστάκης και Θ. Λιακόπουλος των οποίων την πρόσκληση αποδεχθήκαμε εύχονται να αποκτήσει άδεια το μικρό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στο μέλλον ούτως ώστε να λειτουργείται «κανονικά» από Ιερέα της Μητροπόλεως.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button