Βαθμοί Πανελληνίων 2016 και Υπολογισμός Μορίων

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψηφίους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με τη σημερινή ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016, από τη σελίδα του Υπουργείου, αλλά και την ανάρτησή τους στα σχολεία της χώρας.

 

Όλοι οι υποψήφιοι και των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ ομάδα Β (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα μπορούν, σήμερα μετά τις 14:00, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α’, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα ΕΠΑΛ της χώρας.

 

Οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου. Για τους βαθμούς των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθεί νέο Δελτίο Τύπου.

 

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των υποψηφίων, ήρθε η στιγμή για τον υπολογισμό των μορίων και τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

 

Μην ασχολείστε με τις βάσεις και τα μόρια γιατί σας αποπροσανατολίζουν. Ασχοληθείτε με την επιλογή των σπουδών ανεξάρτητα από τα μόρια που συγκεντρώνετε και την πιθανή διαμόρφωση των βάσεων. Σιγουρέψτε τις επιλογές σας και μην προσθέτετε επιπλέον παραμέτρους που δεν έχουν κανένα νόημα και απλά οδηγούν σε λάθη.

 

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να βιαστούν να αξιολογήσουν τα αποτελέσματά τους, καθώς φέτος έχουμε νέο σύστημα εισαγωγής με λιγότερα μαθήματα (4 ή 5) και διαφορετική λογική θεμάτων, ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν μετρά ο προφορικός βαθμός. Συνεπώς είναι νωρίς να αξιολογηθεί ο βαθμός των υποψηφίων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν κατανεμηθεί διαφορετικά οι σχολές στα επιστημονικά πεδία. Για παράδειγμα μέχρι πέρυσι όσοι δεν κατάφερναν να εισαχθούν στην Ιατρική δήλωναν τις σχολές του πολυτεχνείου. Φέτος δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα αν δεν έχουν εξεταστεί στα Μαθηματικά. Αντίστοιχα πέρυσι όλοι οι υποψήφιοι σε όποια μαθήματα και αν είχαν εξεταστεί είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα παιδαγωγικά, ενώ φέτος απαιτείται εξέταση σε επιπλέον μάθημα για να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

 

Παρακάτω θα δείτε μια εφαρμογή για εύκολο υπολογισμό των μορίων για τους μαθητές που διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα, ενώ όσοι διαγωνίστηκαν με το παλιό σύστημα, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους στην εφαρμογή εδώ.

 

 

Στο τέλος της σελίδας, μερικά παλαιότερα  ρεπορτάζ του MegaraTV, με συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου:

Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το φροντιστήριο Πουκαμισάς

Συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού απ’ το φροντιστήριο Παπαγιάννη

Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τον Πουκαμισά

 

Εμείς ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους και να μην απογοητευτούν αν δεν είχαν τις επιδόσεις που περίμεναν. Όλα κρίνονται τον Σεπτέμβριο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιτυχίας στα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button