Τρεις νέες εστίες Πυρκαγιάς στο Κουμίντρι – Ατύχημα κατά την κατάσβεση

Συνεχίζουν σήμερα, 16/6/2016, τα περιστατικά πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων καθώς τρεις νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν στην περιοχή Κουμίντρι.

 

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των εστιών χτες, 15/6/2016, σημειώθηκε ατύχημα κατά την κατάσβεση, καθώς ένας αξιωματικός του Ναυτικού που είχε σταλεί για να ενισχύσει το έργο της Π/Υ κυκλώθηκε από φλόγες και στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε στην κατηφορική πλαγιά και έσπασε το πόδι του. Οι άντρες της Π/Υ που βρίσκονταν στο σημείο τον βοήθησαν μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

 

Την ίδια ώρα σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το πρωί της Τρίτης στο πεδίο βολής στις Άκρες όπου έχει τεθεί υπό έλεγχο και της Τετάρτης στην περιοχές Κανδηλίου και Παλαιοχωρίου-Παλαιοκούνδουρων ωστόσο δεν έχουν εφησυχάσει οι άνδρες της ΠΥ με οχήματα της Π/Υ να παραμένουν στα σημεία και να συνεχίζουν οι ρίψεις νερού από αέρος

 

Γενικά να αναφερθεί πως αυτές τις μέρες συνολικά, μαζί με τις πυρκαγιές στις γειτονικές περιοχές Παλαιοκούνδουρα και Παλαιοχώρι, επιχειρούν  219 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 11 εναέρια μέσα.

 

Όσον αφορά τον 52χρονο μελισσοκόμο που συνελήφθη χθες ως ύποπτος της πυρκαγιάς, παραδέχτηκε στην κατάθεσή του, πως άναψε φωτιά για να κάψει κάποια ξερά χόρτα και η φωτιά ξέφυγε.

""

Το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά στο πεδίο βολής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button