Τουρνουά ακαδημιών μπάσκετ «Το ροζ φύλλο του αγώνα της ζωής» από τον «Ηρόδωρο»

Σε μια θερμή και γιορτινή ατμόσφαιρα διοργανώθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων και τον δημοσιογράφο κ. Ιωάννη Σταθόπουλο σε συνεργασία με τις ομάδες καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, της Νεανικής Εστίας Μεγάρων, την Ένωσης Ν. Περάμου και της Κορίνθου, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στο κλειστό γυμναστήριο του 8ου δημ. σχολείου Μεγάρων το τουρνουά ακαδημιών μπάσκετ με την επωνυμία «Το ροζ φύλλο του αγώνα της ζωής».

Η διοργάνωση είχε πολυδιάστατο κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς συνδυάστηκε ο κύριος στόχος που ήταν, να ευαισθητοποιηθούν οι παρευρισκόμενοι θεατές και να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών δίνοντας απλά δείγμα σάλιου (με μια μπατονέτα) στους εθελοντές της επιστημονικής ομάδας του συλλόγου «Ελπίδα» αλλά και η ενίσχυση του Χριστουγεννιάτικου Μπαζάρ του Συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων. Περισσότερα από 120 άτομα έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Επίσημες προσκεκλημένες του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» οι οποίες και τιμήθηκαν ήταν οι δύο εμβληματικές μορφές του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ η προπονήτρια Ελένη Καπογιάννη και η «παγκόσμια» αθλήτρια Εβίνα Μάλτση καθώς και η Αλεβιζάκη Ράνια που έδωσε τη μεγάλη «μάχη» με την λευχαιμία και βγήκε νικήτρια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά οι μικροί καλαθοσφαιριστές των ακαδημιών με την συμπαράσταση του «Άι Βασίλη» και του «Περαμούλη» (μασκότ Ένωσης Νέας Περάμου – Μεγάρων) προσέφεραν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους που γέμισαν ασφυκτικά το κλ. γυμναστήριο αποσπώντας το χειροκρότημά τους.

Το χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν και οι μαζορέτες της σχολής χορού της Αγγελικής Μουρτζούκου και του Δημήτρη Κεφσερίδη με τα εντυπωσιακά χορευτικά που παρουσίασαν.

Σε όλα τα συμμετέχοντα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, κύπελλα και πλακέτες προσφορά της εταιρείας Olympus Έπαθλα του κ. Παύλου Γορανίτη.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο Βουλευτής. κ. Αλ. Φλαμπουράρης, ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Λιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Μεγαρέων κ. Ιερ. Πολυχρόνης και Σπ. Κορώσης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Γιάννα Ρήγα και τα μέλη του
Δ.Σ του κ. Δ. Πλαταράς και Ι. Δημητρακόπουλος, η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. κ. Αικατερίνη Καστάνη, καθώς και αθλητές και προπονητές από την ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» θα ήθελε να ευχαριστήσει τους κάτωθι για την πολύτιμη βοήθεια στην επιτυχημένη πραγματοποίηση του τουρνουά.

1. Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη
2. Τον ακούραστο δημοσιογράφο κ. Ιωάννη Σταθόπουλο
3. Τον κ. Παύλο Γορανίτη για την προσφορά των επάθλων και μεταλλίων
4. Τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ)
5. Τους αθλητικούς συλλόγους καλαθοσφαίρισης «Παναθηναϊκός», «Νεανική Εστία Μεγαρίδος», «Ένωση Νέας Περάμου – Μεγάρων» και «Κόρινθος».
6. Τον σύλλογο «Ελπίδα»
7. Την σχολή χορού της Αγγελικής Μουρτζούκου και Δημήτρη Κεφσερίδη
8. Τον Αί Βασίλη και τον «Περαμούλη» για την παρουσία τους
9. Την Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου για την κάλυψη του τουρνουά σε Α ́Βοήθειες
10. Τους εργαζόμενους στα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Μεγαρέων
11. Τους εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος»
12. Τις εθελόντριες που βοήθησαν στη φωτογραφική κάλυψη και στη γραμματειακή υποστήριξη του
τουρνουά
13. Τους δωροθέτες του τουρνουά κ. Καζακίδη «BIG SHOES» και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Η
Σίφνος μας» κ. Λιβιεράτο για την προσφορά 2 διανυκτερεύσεων στην όμορφη Σίφνο σε 2 ζευγάρια.
14. Τον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο,
και κυρίως τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Δεκέμβριο του 2020 και το 2ο τουρνουά Μεγάρων «το ροζ φύλλο του αγώνα της ζωής».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button