Τώρα: Η καινοτομία για τον πολίτη στην πράξη

Ένα από τα βασικά συνθήματα των υποψηφίων Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, είναι διαχρονικά η στήριξη στους νέους και η διάθεση να τους αφουγκραστούν, ενώ δηλώνουν αβίαστα ότι έχουν τις λύσεις για τα προβλήματά τους. Οι καλές αυτές προθέσεις όμως δεν μετουσιώνονται ποτέ σε πράξεις και πάντα μένουν προθέσεις. Αποτέλεσμα; Οι νέοι, και σωστά, γυρίζουν την πλάτη τους στην πιο σημαντική ενέργεια για τη διαμόρφωση του χώρου που ζουν και των συνθηκών διαβίωσης τους.  Στο  συνδυασμό ΄΄ΤΩΡΑ΄΄, ήταν συλλογική απόφαση από την αρχή να αλλάξουμε την ατζέντα και συμμετέχοντας στις φετινές εκλογές να δείξουμε, όχι απλά να πούμε, ότι οι νέοι είναι το μέλλον της κοινωνίας μας και μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά που προτείνουμε για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη. Έτσι, χωρίς πολλά λόγια, σκεφτήκαμε, υλοποιήσαμε και παρουσιάζουμε σε χρόνο ρεκόρ τρεις δράσεις που αποδεικνύουν στην πράξη, κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, το πώς αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο διοίκησης ενός Δήμου και το πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε δράσεις που με τη βοήθεια της τεχνολογίας δίνουν φωνή όχι μόνο στους νέους ηλικιακά, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας. Με ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη σας παρουσιάζουμε τις τρεις αυτές δράσεις:

Εφαρμογή (WEB APPLICATION) για κινητά τηλέφωνα και tablet

Δράση 1η: Από την Τετάρτη 16/4/2014 είναι διαθέσιμη μια πρωτοποριακή και μοναδική σε όλη την Ελλάδα εφαρμογή (application) με το όνομα myhometown για κινητά τηλέφωνα και tablets (αρχικά για android και σε λίγες ημέρες για iphone). Μέσω αυτής με απλό εύχρηστο και διαδραστικό τρόπο, θα μπορεί ο καθένας να περιηγηθεί στο χάρτη του Δήμου μας, σε όλες τις περιοχές (Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Κινέτα, Αλεποχώρι, ορεινούς όγκους κ.α.) να σημειώνει το σημείο που τον ενδιαφέρει και επάνω σε αυτό να τοποθετεί εικόνα για το τι θέλει να γίνει εκεί ή πιο πρόβλημα θέλει να διορθωθεί.

Καμπάνια για την συμμετοχή των νέων στις εκλογές ΄΄ΟΙ ΝΕΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ / YOU(TH) VOTE

Δράση 2η: Την Πέμπτη 24/4/2014 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαϊα Ματιάμπα, στην πλατεία Λυτάρα η οποία θα συνοδεύσει την καμπάνια που ξεκινάμε με στόχο να συμμετάσχουν οι νέοι στην εκλογική διαδικασία και όχι να πέσουν στην παγίδα της αποχής. Αφιερωμένη στη συμμετοχή και στη συλλογικότητα, η καμπάνια αυτή που έχει τίτλο ΟΙ ΝΕΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ / YOU (TH) VOTE, είναι μια μεγάλη πρόσκληση στους νέους να αφήσουν την αδιαφορία στην άκρη, να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν το συνδυασμό που τους εκφράζει γενικώς. Το μέγιστο κέρδος για τους ίδιους και την κοινωνία είναι η συμμετοχή και σε δεύτερο πλάνο η επιλογή. Μακριά από τη λογική της ψήφου διαμαρτυρίας σε σκοτεινά φαινόμενα των καιρών. Αφιερωμένη στη θετική ψήφο. Στην όμορφη ψήφο. Όμορφη και με άποψη, σαν τους νέους του τόπου μας.

afisa synaulias

Διαδραστικό site με δυνατότητα υποβολής προτάσεων

Δράση 3η: Είναι ήδη διαθέσιμο το site του συνδυασμού μας στη διεύθυνση www.tora-megara.gr, στο οποίο εκτός από την δημοσίευση και παρουσίαση των προγραμματικών μας θέσεων και των απόψεων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, υπάρχει η δυνατότητα άμεσα και εύκολα να καταθέσει οποιοσδήποτε επιθυμεί, την πρόταση του για την πόλη μας. Με τον τρόπο αυτό θα εμπλουτίζονται διαρκώς και άμεσα από τους πολίτες, οι δράσεις που κατά την άποψη τους είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της καθημερινότητας ή των μεγάλων προβλημάτων των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου καθώς και όλων των περιοχών μας.

Θέλουμε τη συμμετοχή σας, τις ιδέες σας και την υποστήριξη σας στο εγχείρημα μας ΄΄ΤΩΡΑ΄΄

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button