Το ΔΣ του ΟΛΕ θα αποφασίσει αν θα γίνει μεταφορά LNG από το Πέραμα Μεγάρων

Σύμφωνα με πληροφορίες από ρεπορτάζ του MegaraTv, μετά από τις ανακοινώσεις των δημάρχων Μεγαρέων και Ελευσίνας κ.κ. Σταμούλη και Οικονόμου αντίστοιχα για τη μεταφορά με βυτιοφόρα LNG από τη νήσο Ρεβυθούσα μέσω Περάματος Μεγάρων, το θέμα θα κριθεί από απόφαση που θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ), αφού έχει προηγηθεί κατάθεση σχετικής μελέτης από τον ΔΕΣΦΑ στο Λιμεναρχείο, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά από το πορθμείο Περάματος και LNG, προσαρμόζοντας ανάλογα την απόφαση του 2010 που αφορά μόνο σε μεταφορά LPG (υγραέριο), βενζίνη και πετρέλαιο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ΔΣ του ΟΛΕ απαρτίζεται από τον πρόεδρο κ. Κουμπέτσο, από τον CEO (Διευθ. Σύμβουλος) κ. Καμαρινάκη, ένα μέλος του ΤΑΙΠΕΔ, τον εκπρόσωπο των Πρακτόρων και 3 ακόμα άτομα από την Ελευσίνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ψήφος του κ. Κουμπέτσου για μετατροπή της απόφασης του 2010 που θα επιτρέπει και μεταφορά LNG από το Πέραμα Μεγάρων θα είναι αρνητική.
Επίσης πρέπει να καταστεί σε όλους σαφές ότι μόνο αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει κάτι τέτοιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΕ.

κ. Απόστολος Καμαρινάκης

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Α. Καμαρινάκης και η τεχνική υπηρεσία του ΟΛΕ έχει κληθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας τη Δευτέρα το απόγευμα ώστε να λάβει κατευθύνσεις. Στη συνάντηση αυτή δεν έχει κληθεί ο πρόεδρος του ΟΛΕ κ. Κουμπέτσος.

Εάν τελικώς το ΔΣ του ΟΛΕ αποφασίσει τη μετατροπή της απόφασης του 2010 και εγκρίνει τη μεταφορά LNG με βυτιοφόρα από το Πέραμα Μεγάρων μέχρι την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα δρομολόγια βυτιοφόρων, από τη νήσο Ρεβυθούσα, θα εκτελεστούν από την 1η Σεπτεμβρίου μετά τη λήξη ωραρίου της λειτουργίας του πορθμείου Περάματος και θα συνοδεύονται από δύναμη του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, μας επεσήμανε την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενέργεια επιχειρείται να μετατρέψει το πορθμείο Περάματος Μεγάρων σε κέντρο διέλευσης βυτιοφόρων με LNG και μας επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο θα περάσει μόνο με απόφαση του ΔΣ του ΟΛΕ. Πράγμα το οποίο δεν πρέπει να επιτραπεί, διότι πέραν των άλλων ενεργειών αντίδρασης, μια τέτοια απόφαση «καταστρατηγεί τα γραφόμενα στο Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΕΣΦΑ και ΟΛΕ, όπου εκεί δηλώνεται ως ασφαλής τοποθεσία διέλευσης και μεταφοράς LNG το λιμάνι του Κρόνου Ελευσίνας, καθώς το Πέραμα Μεγάρων είχε χαρακτηριστεί ανασφαλές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «και για τούτο τον λόγο θα κληθεί και Εισαγγελέας σε περίπτωση που επιχειρηθεί οποιαδήποτε ενέργεια μεταφοράς».

Επεσήμανε επίσης ότι από το πρωί έχει ενημερώσει τους κ.κ. Γιώργο Κώτσηρα, Θανάση Μπούρα και Ευάγγελο Λιάκο, ζητώντας τους να επιληφθούν του θέματος καθώς και προτίθεται να έλθει άμεσα σε επικοινωνία και με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου.

Σε ερώτησή μας τι προτίθεται να πράξει ο Δήμος για όλα αυτά, μας διεμήνυσε ότι αντιπροσωπεία του Δήμου, καθώς και άλλοι ενδεχομένως, τη Δευτέρα το απόγευμα θα παρασταθούν διαμαρτυρόμενοι στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην προγραμματισμένη συνάντηση (Υπουργού και ΟΛΕ) που ως άνω προαναφέρθηκε. Κατόπιν θα επιχειρηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΛΕ, στα γραφεία του στην Ελευσίνα, την ώρα και ημέρα που θα συγκληθεί το ΔΣ για να λάβει την απόφαση και αν παρ’ όλα αυτά ληφθεί η απόφαση θα γίνει κατάληψη του προβλήτα στο Πέραμα Μεγάρων, επιπλέον των δικαστικών μέσων τα οποία ήδη δρομολογούνται.

ρεπορτάζ Α. Μπακαούκας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button