Το χρονικό των συλλήψεων στα διόδια της Πάχης (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Σε συλλήψεις 8 ατόμων, μεταξύ των οποίων του δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και πολιτών προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα διόδια στον κόμβο της Πάχης. Η ένταση προκλήθηκε από την παρουσία των ΜΑΤ, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε η αστυνομία, όταν οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, διακόπτοντας για λίγα λεπτά την κυκλοφορία.

 

Ενώ πολίτες, αιρετοί και φορείς πραγματοποιούσαν ειρηνική διαδήλωση, στο σημείο κατέφθασαν 4 διμοιρίες ΜΑΤ, οι οποίες σχημάτισαν κλοιό γύρω από τον συγκεντρωμένο κόσμο, με σκοπό να τους απωθήσουν και να λήξουν τη διαμαρτυρία. Ακολούθησαν λεκτικές αντιπαραθέσεις, συμπλοκές και χρήση χημικών από τις δυνάμεις καταστολής.

 

Αποτέλεσμα της έκρυθμης κατάστασης ήταν η προσαγωγή του δημάρχου, 3 δημοτικών συμβούλων και 4 πολιτών, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Έναν εκ των πολιτών βάρυνε η κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, η οποία όμως μετατράπηκε σε πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, απ’ όπου τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους δόθηκε 48ωρη προθεσμία για την απολογία.

 

Στο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκαν περισσότεροι από 100 πολίτες σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας εκδόθηκε χθες κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία πολιτών.

 

Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων κάνουν λόγο αιρετοί, φορείς και πολίτες.

 

Δείτε επίσης:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button