Το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες “”πέρασε””.

Εγκρίθηκε κάτω από πρωτοφανείς διαδικασίες η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών. Στις πλέον προσβαλλόμενες περιοχές της χώρας συμπεριλαμβάνονται τα Μέγαρα!
Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα της, ο οποίος θα περιλαμβάνει πλέον και συγκεκριμένα δικαστικά μέτρα και ενέργειες.
Σε τοπικό επίπεδο, το θετικό είναι ότι στο Πανελλήνιο Συντονιστικό εμφανίστηκε, έστω την τελευταία στιγμή και ο Δήμος Μεγαρέων!
Φυσικά ευελπιστούμε στην παραπέρα έντονη ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου στον αγώνα για την ανατροπή της χωροθέτησης ιχθυοκαλλιεργειών στις παραλίες μας. Αναμένουμε και την δημόσια ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου.

Διαβάστε παρακάτω όλο το δελτίο τύπου και το Υπόμνημα το οποίο συνυπογράφει πλέον και ο Δήμος μας:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 15.11.2011

Χθες, 14.11.2011, την ώρα που η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργάνωνε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την αποτροπή της θεσμοθέτησης του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες», δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 2505/2011, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη ΚΥΑ έχει εγκριθεί από τις 4.11.2011! Σύμφωνα με το ΦΕΚ, την ημέρα που θα παρεχόταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, έλαβαν χώρα τα εξής: (α) συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και έλαβε απόφαση έκφρασης γνώμης επί του Σχεδίου της ΚΥΑ, (β) το Συμβούλιο διαβίβασε τη γνώμη στο ΥΠΕΚΑ, (γ) το ΥΠΕΚΑ, επεξεργάστηκε τη γνώμη του Συμβουλίου και διαμόρφωσε την τελική εισήγησή του προς την αρμόδια διυπουργική Επιτροπή, (δ) το ΥΠΕΚΑ διαβίβασε την εισήγησή του στην διυπουργική Επιτροπή και (ε) η Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από τους Υπουργούς κ. κ. Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη, Ραγκούση, Σκανδαλίδη και Γερουλάνο, συνεδρίασε, μελέτησε και ενέκρινε το περιεχόμενο της ΚΥΑ.
Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει σε όλους τους τόνους ότι η διαδικασία αυτή στην πραγματικότητα δεν έλαβε χώρα και ότι η υπογραφή της εν λόγω ΚΥΑ αποτελεί ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, τόσο για λόγους διαδικασίας, όσο και για λόγους ουσίας. Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε εντολή να μας χορηγηθούν καθοριστικά στοιχεία και σύντομα η Επιτροπή θα δώσει στη δημοσιότητα αποδείξεις και ονόματα. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την ΚΕΔΕ, τους φορείς του τουρισμού, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, να συστρατευτούν στον αγώνα μας και να απαιτήσουμε από κοινού την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ. Κυρίως, καλούμε όλους τους βουλευτές και πολιτευτές των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, που αύριο θα ζητήσουν την ψήφο μας, να υπογράψουν την Διακήρυξή μας και να μπουν μπροστά στον αγώνα μας.

διαβάστε και το υπόμνημα με τις σχετικές υπογραφές εδώ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button