Το ’21 μέσα από τις «μνήμες» και τα πινέλα του ζωγράφου Γιάννη Αδαμάκη

«Η αθανασία της στιγμής» του '21 στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21, το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού θα παρουσιάσει την περιοδική έκθεση με τίτλο «Αντίδωρα του ’21: Ήρωες και σύμβολα».

Αντικείμενα από τις Συλλογές του Μουσείου και προσωπικά αντικείμενα της Βασίλισσας Όλγας από τις Συλλογές του Τατοΐου συνυπάρχουν με έργα δύο καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, του ζωγράφου Γιάννη Αδαμάκη και του ποιητή Μιχάλη Γκανά, σε έναν δυναμικό διάλογο εικόνας και λόγου, μνήμης και ταυτότητας. Για τον σχεδιασμό της έκθεσης το ΜΝΕΠ συμπράττει με την ιστορικό τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη.

Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2021 στο νέο κτήριο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου στην οδό Κλάδου 9 στο Μοναστηράκι, που θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό.

«Η Ελλάδα ταινία παλιά που όλο κόβεται, φερμουάρ που δεν κλείνει» γράφει με δικά του τα χέρια ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς.

Οι «μνήμες» του ζωγράφου Γιάννη Αδαμάκη που αναθαρούν μέσα από τα ποιήματα και τη γραφή του Μιχάλη Γκανά, ξαναζωντανεύουν. Ηρωϊκές μορφές του παρελθόντος που ψάχνουν τον ρόλο τους στο σήμερα. Διηγούνται την πραγματικότητα του ζωγράφου και ίσως του καθένα από εμάς με τη γλυκιά αίσθηση της «αθανασίας της στιγμής».

Παρόμοια άρθρα

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button