Θέογνις: Κινηματογραφικές προβολές Φεβρουαρίου 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «ο Θέογνις» συνεχίζει τις δωρεάν κινηματογραφικές του προβολές, προσφέροντας ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον μήνα Φεβρουαρίο, κάθε Δευτέρα στις 20:15 στην αίθουσα του συλλόγου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου: Πλαγίως (SideWays)

Αμερικανική Κομεντί | Διάρκεια: 2h 6'
Σκηνοθεσία: Alexander Payne
Παίζουν: Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen, Sandra Oh
Ο Μάιλς, επίδοξος συγγραφέας και λάτρης του κρασιού, και ο Τζακ, ένας ημι-αποτυχημένος ηθοποιός που παντρεύεται σε λίγες μέρες, ξεκινούν για κρασοκατάνυξη στους αμπελώνες της Σάντα Μπάρμπαρα. Η γνωριμία τους με δυο σερβιτόρες θα φέρει στην επιφάνεια τις διαφορές που τους χωρίζουν, αλλά και τις αδυναμίες των χαρακτήρων τους. Γλυκόπικρο χιούμορ και μύηση στα μυστικά του καλού κρασιού. Τιμήθηκε με Όσκαρ σεναρίου.
http://www.imdb.com/title/tt0375063/?ref_=ttmi_tt

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου: Nothing to declare (Rien à déclarer)

Γαλλική κωμωδία | Διάρκεια: 1h 48'
Σκηνοθεσία: Dany Boon
Παίζουν: Benoît Poelvoorde, Dany Boon, Christel Pedrinelli
Την 1η Ιανουαρίου 1993, η Ευρώπη ανοίγει τα σύνορά της. Δυο τελωνειακοί υπάλληλοι, ένας Βέλγος και ένας Γάλλος, μάθουν για την επικείμενη κατάργηση των συνόρων που βρίσκονται στο Courquain (Γαλλία) και στο Koorkin (Βέλγιο). Γαλλόφωνος από γενιά σε γενιά και με υπερβολικό επαγγελματικό ζήλο, ο Βέλγος Ruben Vandevoorde αναγκάζεται να συμμετέχει στην πρώτη γαλλοβελγική κινητή ταξιαρχία. Ο Γάλλος συνάδελφός του, Mathias Ducatel, που ο πρώτος θεωρεί ορκισμένο εχθρό του, είναι κρυφά ερωτευμένος με την αδελφή του Vandevoorde. Ο Ducatel εκπλήσσει τους πάντες αποδεχόμενος να γίνει συνοδηγός του Vandevoorde και να περιπολούν μαζί στους ομόσπονδους δρόμους με ένα μικρό και ταλαίπωρο διεθνές τελωνειακό όχημα.
http://www.imdb.com/title/tt1528313/?ref_=nv_sr_1

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου: Οικογένεια Μπελιέ (La Famille Bélier)

Γαλλική κωμωδία | Διάρκεια: 1h 46'
Σκηνοθεσία: Eric Lartigau
Παίζουν: Louane Emera, Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino
Όλα τα μέλη της οικογένειας Μπελιέ είναι κωφάλαλα εκτός από την 16χρονη Πόλα, η οποία εκτελεί και χρέη διερμηνέα σε καθημερινή βάση, για τη διευκόλυνση των οικογενειακών υποχρεώσεων. Μια ημέρα, υπό την ενθάρρυνση του δασκάλου της, ανακαλύπτει το ταλέντο της στο τραγούδι και έτσι αποφασίζει να λάβει μέρος σε μουσικό διαγωνισμό. Μία απόφαση ζωής που σημαίνει για κείνη ότι θα πρέπει να αφήσει για λίγο πίσω την οικογένεια της και να κάνει τα πρώτα ουσιαστικά βήματα της εφηβείας της. Έχοντας κερδίσει συγκρίσεις με κλασικές πια επιτυχίες όπως το «Μπίλι Έλιοτ: Γεννημένος Χορευτής», τους πιο πρόσφατους «Άθικτους» αλλά και την κωμωδία «Θεέ Μου, Τι Σου Κάναμε;», η «Οικογένεια Μπελιέ» ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς της στη Γαλλία.

http://www.imdb.com/title/tt3547740/?ref_=wl_li_ttΘέογνις Κινηματογραφικές Προβολές

Παρόμοια άρθρα

Back to top button