Ο «Θέογνις» πάει Επίδαυρο στην παράσταση «Άλκηστη»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων ο «Θέογνις» πάει Επίδαυρο, στην παράσταση “Άλκηστη” του Ευριπίδη, το Σάββατο, 29 Ιουλίου.

Τιμές Εισιτηρίων:

Β΄ Ζώνη: 30,00 ευρώ

Άνω Διάζωμα: 20,00 ευρώ

(Συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς)

Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 16:00 απο τα γραφεία του συλλόγο, στην Κεντρική Πλατεία των Μεγάρων.

Θα προηγηθεί στάση για καφέ στο Ναύπλιο.

Υπόθεση:

Το Εθνικό Θέατρο προσεγγίζει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συγχρόνως προκλητικά έργα του Ευριπίδη, την Άλκηστη,αναθέτοντας την παρουσίασή της στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Έργο που φέρει επί σκηνής τον θρίαμβο επί του θανάτου, ηΆλκηστη, το πρώτο από τα σωζόμενα του Ευριπίδη (438 π.Χ.), προκάλεσε ατελεύτητες συζητήσεις για το είδος στο οποίο ανήκει, εξαιτίας της συνύπαρξης τραγικών και κωμικών στοιχείων. Παράλληλα, η εμφανής σοφιστική επίδραση πυροδότησε σειρά από θέματα ηθικής των διαπροσωπικών σχέσεων. Σε έναν κόσμο όπου έχει κανείς τη δυνατότητα να ανταλλάξει τον θάνατό του με τη ζωή κάποιου άλλου, ο συγγραφέας του «Αθηναϊκού Διαφωτισμού» υποβάλλει σε εξονυχιστικό έλεγχο σχέσεις «αδιαμφισβήτητης» ανιδιοτέλειας και θέτει επί τάπητος τολμηρά ερωτήματα: Πώς αποδεικνύεται η αγάπη; Μέχρι πού φτάνει η αφοσίωση; Ποια ζωή έχει μεγαλύτερη αξία, και για ποιον λόγο; Οι νόμοι των ανθρώπων δίνουν επαρκείς απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα; Και τι γίνεται όταν η παρέμβαση των θεών αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού;

Πρωταγωνιστούν:

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Άδμητος), Κίττυ Παϊταζόγλου (Άλκηστη), Γιάννης Φέρτης (Φέρης), Δημήτρης Παπανικολάου (Ηρακλής), Κώστας Βασαρδάνης (Απόλλων), Σωτήρης Τσακομίδης (Θάνατος), Ερρίκος Μηλιάρης (Υπηρέτης), Κίττυ Παϊταζόγλου (Υπηρέτρια)

Πληροφορίες & Κρατήσεις θέσεων:

22960-28758

email: [email protected] (μην ξεχάσετε να γράψετε τηλέφωνο επικοινωνίας)

Facebook Page: Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων, «Ο Θέογνις»

 

 

Ο «Θέογνις» πάει Επίδαυρο

Παρόμοια άρθρα

Back to top button