Κινηματογραφικές προβολές Απριλίου 2017 από τον Θέογνι

Ο Θέογνις συνεχίζει τις δωρεάν κινηματογραφικές του προβολές, προσφέροντας ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον μήνα Απρίλιο.

 

Οι ταινίες προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 8:15 μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

 

Δευτέρα 3 Απριλίου 

Τα παιδιά της χορωδίας (Les choristes)

Βρισκόμαστε πίσω στο χρόνο, σε ένα γαλλικό αναμορφωτήριο του 1948. Ο παιδονόμος Κλεμέν Ματιέ, αναλαμβάνει καθήκοντα στο ίδρυμα και έρχεται σε επαφή με τις αναχρονιστικές μεθόδους καταστολής του διευθυντή. Άσημος μουσικός ο ίδιος, επιχειρεί με όπλο την τέχνη του να αναμορφώσει τους ατίθασους μαθητές, αλλά και να αποδείξει στον στενόμυαλο προϊστάμενό του, πως κάτι σπουδαίο μπορεί να προκύψει από εκείνα τα «προβληματικά» παιδιά. Οι επιδόσεις των μαθητών ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Μέσα από τη μουσική, ο Ματιέ αλλάζει τη ζωή τους, αλλά παράλληλα ξαναβρίσκει τον εαυτό του.

Γαλλική Κοινωνική | 95′ | Σκηνοθεσία: Christophe Barratier

Παίζουν: Gérard Jugnot, Kad Merad, Jean-Baptiste Maunier, Maxence Perrin

 

Δευτέρα 24 Απριλίου 

Οι άθικτοι (Intouchables)

Ο Φιλίπ, ένας δισεκατομμυριούχος αριστοκράτης, έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα τον Ντρις, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και, παρόλες τις διαφορές τους, οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

Γαλλική Κοινωνική Κομεντί | 110′ | Σκηνοθεσία: Olivier Nakache, Eric Toledano

Παίζουν:  François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

 

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν προβολές.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button