Θεατρική Ομάδα Σουσαρίων: Γαμήλιο Εμβατήριο τον Οκτώβριο στο Στρατουδάκειο

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και για δέκα παραστάσεις, το «Γαμήλιο Εμβατήριο» του ακαδημαϊκού Άγγελου Τερζάκη θα παίζεται στο Στρατουδάκειο. Στην παράσταση της ομάδας «Σουσαρίων», σε σκηνοθεσία του Νίκου Ηλιόπουλου. Παίζουν οι συμπολίτες μας Άντζελα Μπουσμπουρέλη, Σωτηρία Σιριοπούλου-Κουρελιά, Ράνια Παπαθανασίου, Ανδρέας Σουριτζίδης, Παρασκευή Κορνίλη, Ανδρέας Δέδες, Γιώργος Μπέης, η Σωτηρία Ξεκούκη, η Έλενα Δομπρογιάννη και ο Θεολόγος Νταλίπι.

Το έργο γράφτηκε και διαδραματίζεται στα μέσα του 1930. Είναι ένα δράμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και συμβαίνει σε ένα χωριό, σε μια Πολίχνη, κάπου στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια μιας χήρας με τέσσερις ανύπαντρες κοπέλες, έναν «άσωτο υιό» που ζει στην Αθήνα και επιστρέφει να φάει και το τελευταίο κτήμα, που έχει απομείνει.

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Ηλιόπουλου, η χορογραφία της Άντζελας Μπουσμπουρέλη, ο ήχος από τον Στράτο Χούτο, φωτισμός από τον Σπύρο Κρεμμύδα, ηλεκτρονικές εγγραφές – ηχοληψία Σπύρου Παπανικόλα, κομμώσεις εποχής υψηλού στάιλινγκ Ράνιας Παπαθανασίου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και ειλικρινά να τους συγχαρώ για όλες τους τις προσπάθειες, που συμβάλλουν χωρίς καμία αμφιβολία στην εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των συμπολιτών μας. Η θεατρική ομάδα Σουσαρίων και ο Νίκος Ηλιόπουλος, έχουν δώσει δείγματα γραφής κι έχουν εντυπωσιάσει όλους όσους έχουν παρακολουθήσει προηγούμενες θεατρικές παραστάσεις.
Συνιστώ σε όλους τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν «Το γαμήλιο εμβατήριο», τόσο το βράδυ της πρεμιέρας την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου όσο και σε κάποια άλλη από τις θεατρικές παραστάσεις, που θα ακολουθήσουν. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία».

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, με επίσημους προσκεκλημένους και καλλιτέχνες.

Ημέρες παραστάσεων : 13,14,15,16,18,20,21,22,23 και 25 Οκτωβρίου 2017.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button