Τελική εκδήλωση της χρονιάς του Χορευτικού Ομίλου Μεγάρων – Συμμετοχή του Ομίλου στο Φεστιβάλ Αντιπάρου

Τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022, στο ανοικτό θεατράκι στα Πευκάκια (άλσος Θεόγνιδος) έπεσε η αυλαία για τη φετινή χορευτική χρονιά για τον Χορευτικό Όμιλο Μεγάρων, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Συλλόγου.

Μια βραδιά που ταξίδεψε το κοινό, μουσικά και χορευτικά, σε όλη την Ελλάδα. Η παράσταση πλαισιώθηκε από την παρουσία των δέκα χορευτικών ομάδων, αρχής γενομένης από το τμήμα των λιλιπούτειων χορευτών μας (προνήπια) έως και τις ομάδες ενηλίκων. Ξεχωριστή στιγμή στάθηκε το αφιέρωμα στον πολιτισμό της Μικράς Ασίας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την μικρασιατική τραγωδία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της περιοχής.

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κοινού, παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαργέτης Παναγιώτης, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Γκοσδή Χρυσή, ο πρόεδρος του Ηροδόρου κ. Σπύρος Τσιούνης, εκπρόσωποι του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων, του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγ. Ιωάννης Θεολόγος ( Μελί), του Πανηπειρωτικου Συνδέσμου Ελευσίνας, του Συλλόγου «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» Πειραιά. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι «ο Χορευτικός Όμιλος Μεγάρων στάθηκε άξιος πρεσβευτής και εκπρόσωπος της παράδοσης της πόλης των Μεγάρων, στο νησί της Αντιπάρου, το Σαββατοκύριακο (11 και 12 Ιουνίου), συμμετέχοντας στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Χοροαρμενίσματα στην Αντίπαρο».

Οι χορευτές και οι χορεύτριες του ομίλου παρουσίασαν στο κοινό του κυκλαδίτικου νησιού τους παραδοσιακούς χορούς της πόλης μας, ενώ μεγάλη εντύπωση κι ενθουσιασμό προκάλεσαν οι γυναικείες φορεσιές. Σκοπός μας πάντοτε παραμένει η ανάδειξη του πολιτισμού των Μεγάρων σεβόμενοι την μακρά ιστορία και παράδοση».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button