Τα νέα μέτρα για την Αττική από αύριο Σάββατο

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, η Αττική στο «κόκκινο» - Επίπεδο Β

Τα νέα οριζόντια μέτρα που θα ισχύσουν στην «κόκκινη» – επιπέδου Β Αττική από αύριο το πρωί Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, έχουν ως εξής:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά στο φλέγον θέμα των σχολείων, από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη τη χώρα, εξαιρουμένων των «κόκκινων» περιοχών (επιπέδου Β), άρα και της Αττικής, όπου θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια. Οι κανόνες που θα ισχύσουν είναι οι ίδιοι, δηλαδή μάσκες σε όλους τους χώρους, αποστάσεις στα διαλείμματα, αντισηπτικά και χωρίς εξωσχολικούς μέσα στο σχολικό χώρο.

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα, στην Αττική επανέρχεται το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και κοσμηματοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού. Ανοιχτά θα παραμείνουν επίσης τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για όλες τις περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες». Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button