Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο

«Οι κληρικοί γινόμαστε ζητιάνοι της αγάπης σας χτυπώντας την πόρτα της καρδιάς σας»

Στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, το πρωί της 21ης Δεκεμβρίου, υποδέχθηκε το megaratv ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Κωνσταντίνος.

Φιλικότατος και εγκαρδής μας καλοδέχτηκε στο γραφείο του και με απλό και κατανοητό λόγο απάντησε στην ερώτησή μας που αφορούσε στο πρόσωπό του και στο κύριο γεγονός που καθόρισε τη σχέση του με τον Θεό συμβάλλοντας αποφασιστικά στο αμετάκλητο της χειροτονίας του.

Έπειτα, με σαφήνεια αναφέρθηκε στις ευθύνες και τις «έγνοιες» της ποιμαντικής του αποστολής με σκοπό την ενότητα και την πνευματική πρόοδο του ποιμνίου του. Αναφέρθηκε με ανοικτή τη καρδία και θερμά λόγια για την ευλάβεια και την ποιότητα της πίστης και έργων του ποιμνίου της Μητροπόλεώς του, δηλώνοντας ότι αισθάνθηκε ευτυχής άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του σε μια Μητρόπολη με τόσο ευσεβή λαό και τόσα μοναστήρια για τα οποία καθημερινώς νοιάζεται.

Κατόπιν, και ερωτηθείς, μας μίλησε για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια που διέρχεται η χώρα και πριν την πανδημία, αλλά και για το έργο ιδιαιτέρως της Μητροπόλεως, η οποία δεν φροντίζει μόνον για το πνεύμα, την ψυχή και τη μετάβαση στην Αιώνια Ζωή, αλλά και για το σώμα του ανθρώπου, καθ’ ότι ψυχοσωματική οντότητα ο άνθρωπος. Και για τούτο όπου και όποτε παρίσταται η ανάγκη η Μητρόπολη προστρέχει άμεσα να ικανοποιήσει και να «θεραπεύσει» απαιτήσεις έλλειψης τροφής, στέγης ή ιατρικής ανάγκης. Εξήρε την προσπάθεια κληρικών, αναφερόμενος με το όνομά τους, στη Σαλαμίνα, στην Ελευσίνα, αλλά και στα Μέγαρα και στο θεάρεστο και αξιέπαινο έργο του πατρός Αλεξάνδρου Κούργιαλη.

Επεσήμανε δε, ότι η Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, δεν είναι μια πλούσια Μητρόπολη με κληροδοτήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία προς εκμετάλλευση αποφέροντα τόκους και οικονομικά οφέλη. Είναι μια Μητρόπολη που στηρίζεται στους πιστούς της. Με τη δύναμη της πίστης τους και το υστέρημα του εισοδήματός τους δίνουν δύναμη στα φτερά της Μητροπόλεως να έχει υπό την αιγίδα της τους «πάσχοντες». Εκείνο που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα λόγια ψυχής που χρησιμοποίησε ο Σεβασμιώτατος κ. Κωνσταντίνος, λέγοντας χαρακτηριστικά «Γινόμαστε ζητιάνοι της αγάπης σας. Χτυπάμε την πόρτα της καρδιάς σας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Κωνσταντίνος έδωσε τις ευχές του σε εμάς, στο ποίμνιο της Μητροπόλεως, αλλά και σε όλον τον κόσμο με αφορμή την εορτή των εορτών, τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button