ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων: «Ηχηρό ΟΧΙ στην περιβαλλοντική υποβάθμιση των Μεγάρων»

Δελτίο τύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων, αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες, γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας για περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας μέσα από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας SKYPLAST ΙΚΕ που εδρεύει στη θέση «Παππά Περιβόλι» στο ΒΙ.ΠΑ ΒΙΟ.ΠΑ Μεγάρων.

Η Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεγάρων εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της με την εν λόγω ΜΠΕ αφού:

– Δεν αναφέρει σε κανένα σημείο της το νέο ΓΠΣ της πόλης των Μεγάρων (ΦΕΚ 345/Δ/15.06.21) που προβλέπει για την περιοχή εγκαταστάσεις νέων δραστηριοτήτων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ.

– Η εν λόγω εταιρεία επικαλείται μηχανολογική επέκταση της υφιστάμενης δραστηριότητας και όχι αυτό που κατ’ ουσία προσπαθεί να πετύχει δηλ. ΝΕΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ με αποτέφρωση/συναποτέφρωση – καύση αποβλήτων που την κατατάσσει στην κατηγορία Α2 Μέσης όχλησης η οποία ΔΕΝ προβλέπεται
από το νέο ΓΠΣ Μεγάρων.

– Δεν αναφέρει καμία επιστημονική μελέτη για το πως η λειτουργία μιας τέτοιας δραστηριότητας θα επηρεάσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων από τις εκπομπές ρύπων και καμία χημική ανάλυση για την επικινδυνότητα των αποβλήτων της (στάχτη – τέφρα).

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεγάρων διατρανώνει την αντίθεσή της για εγκατάσταση οποιασδήποτε μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων.

Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε επικείμενη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Πατούλη που θα περιλαμβάνει Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), εξαφανίζοντας τον Δημόσιο χαρακτήρα από την διαχείριση των απορριμμάτων και θα ανοίγει παράθυρο για καύση μέσω της εκχώρησης αρμοδιοτήτων για αδειοδοτήσεις καύσεις στον εκάστοτε Υπουργό Περιβάλλοντος, αγνοώντας την βούληση και τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεγάρων, παρακολουθεί μαζί με τον Μεγαρικό λαό, τους φορείς και τις συλλογικότητες το θέμα και διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση την βούληση, να μην επιτρέψουμε να
εφαρμοστούν στα Μέγαρα Κυβερνητικοί και Περιφερειακοί σχεδιασμοί που θα υποβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής μας και θα υποθηκεύουν την υγεία των παιδιών μας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων

φωτογραφία ενδεικτική

Παρόμοια άρθρα

Back to top button