Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δ. Μεγαρέων

Συνεδρίασε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, με τηλεδιάσκεψη το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΣΤΟ), της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, ώρα 12:00 συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΣΤΟ) της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, με τηλεδιάσκεψη των εμπλεκομένων, με αντικείμενο συζήτησης αφ’ ενός τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και αφ’ ετέρου τον προγραμματισμό και την προετοιμασία για αντιμετώπιση καταστάσεων της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία όλων των φορέων και Υπηρεσιών, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση ζητημάτων, που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας, τους οποίους και συνεχάρη.

Επεσήμανε την θετική παρέμβαση όλων και την θετική αντιμετώπιση των γεγονότων της πλημμύρας στην Κινέτα, ιδιαίτερα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Αττικής, του Στρατού, του Δασαρχείου και τους Εθελοντές, είπε δε πως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες προληπτικές εργασίες και ενέργειες και δράσεις κι ευχήθηκε «να πάνε όλα καλά εφέτος θεού θέλοντος», να μην υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα και προφανώς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, θα συνεχίσει με υπευθυνότητα να εργάζεται έτσι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρίσκονται σε εγρήγορση κι ετοιμότητα κατά τη θερινή περίοδο, υπογραμμίζοντας «ότι όλα είναι θέμα Οργάνωσης και Συντονισμού» για να προλαμβάνονται τα χειρότερα καταλήγοντας «καλύτερα το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν».

Ιδιαίτερα ο κ. Σταμούλης απαίτησε από το Δασαρχείο άμεση παρέμβαση έτσι ώστε ο δρόμος βορείως του Ξενοδοχείου SUN στην Κινέτα να νομιμοποιηθεί και να γίνει προσβάσιμος σε οχήματα της Πυροσβεστικής, σε Ασθενοφόρα και μηχανήματα και ως δρόμος διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

Επίσης ζήτησε από την Περιφέρεια να κάνει έργα αντιστήριξης στον δρόμο Μεγάρων – Αλεποχωρίου σε συγκεκριμένα τμήματα μετά τη Λούμπα, που σημειώνονται κατολισθήσεις βράχων, μπαζών και φερτών υλικών.

Επεσήμανε επίσης προς τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης στο κατεστραμμένο γεφύρι της Πίκας στην Κινέτα.

Ο κ. Σταμούλης δήλωσε «ότι πρέπει να οργανωθούν ομάδες από εθελοντές πολίτες κυρίως στις περιοχές, που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο π.χ. Κινέτα, Αλεποχώρι, Λουτρόπυργο κλπ. οι οποίες σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας θα εκπαιδευτούν – ενημερωθούν από Πυροσβεστική και Δασαρχείο.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται, το προσωπικό και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Φυλακτό, ενώ το ίδιο θα πρέπει να κάνουν η Πυροσβεστική με προσωπικό και μέσα και η Σχολή Πυροβολικού με προσωπικό και μηχανήματα».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μεγαρέων έχει ενημερώσει εγκαίρως τους Μελισσοκόμους της περιοχής να αποφεύγουν την θερινή περίοδο να κάνουν εργασίες, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά και με επιστολές έχει ενημερώσει όλους τους δημότες, που έχουν ακίνητα να φροντίσουν για την αποψίλωσή τους κι αν δεν το κάνουν οι ίδιοι θα το πράξει ο Δήμος χρεώνοντάς τους αναλόγως της δαπάνης και επιβάλλοντας το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Στη σύσκεψη, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Φυλακτός, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Κάμπαξης, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού Λοχαγός κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Γιάννης Λιβαδάρος εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων κ. Καϊάφας, η Δασάρχης Μεγάρων κ. Φράγκου, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων ο κ. Σελλάς Ανδρέας, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μεγάρων κ. Μηλώτης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγάρων κ. Δημήτρης Δάλλας, Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων (Κούρος, κλπ).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button