3η Ποδηλατική Πολιτιστική Διαδρομή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης, Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Μεγαρέων διοργανώνει την 3η Ποδηλατική Πολιτιστική Διαδρομή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα έναρξης 10:00 με αφετηρία το Δημαρχείο.

Η «Hμέρα χωρίς αυτοκίνητο» αποτελεί την αποκορύφωση των εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», τον ευρωπαϊκό θεσμό των αρχών της 2ης χιλιετίας (2002), που αποσκοπεί στην εισαγωγή και στην προώθηση βιώσιμων μεταφορών, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, ώστε να γίνει εφικτή η διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Με ποδήλατο διανύουμε τον αστικό ιστό της πόλης μας και ακολουθούμε την διαδρομή στον πλούτο της βυζαντινής πολιτιστικής της παράδοσης. Μνημεία που αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο μάρτυρα της ευσέβειας των Μεγαρέων ενώ παράλληλα υπενθυμίζουν την ακραιφνή ελληνικότητά τους, τη συνειδητή τους παράδοση και τον σεβασμό στην κληρονομιά των προγόνων τους, διατηρώντας μέχρι σήμερα ακέραια τα ήθη τους.

Συνεχίζοντας με αυτές τις αξίες και με την προαγωγή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, περιβάλλον, φύση, υγεία και οικονομία, μπορούν να αναβαθμιστούν χάρη στην απόφαση όλων μας να στραφούμε σε νέους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, διαφοροποιώντας τις καθημερινές μας συνήθειες. Περπατήστε μαζί μας, περπατήστε την πόλη μας!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button