Σύλλογος Γονέων ΓΕΛ Ν. Περάμου: «Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τώρα»

Ο Σύλλογος Γονέων του Γενικού Λυκείου της Νέας Πέραμου με επιστολή του προς τον σύλλογο διδασκόντων του λυκείου, τον Δήμο Μεγαρέων και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι:

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, χωρίς να παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αναχαίτιση της πανδημίας. Αντί να γίνει αραίωση των τμημάτων με πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών έγινε σύμπτυξη! Καμιά πρόβλεψη για επιπλέον προσωπικό καθαριότητας ώστε να γίνονται σωστά οι απολυμάνσεις. Δεν έγινε τίποτα για να καλυφθούν τα τεράστια μορφωτικά κενά που έχουν προκύψει ούτε και πάρθηκαν μέτρα για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών μας. Τον εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης ακόμη τον περιμένουμε!

Κι όλα αυτά καθώς η νέα μετάλλαξη είναι άκρως μεταδοτική και σίγουρα δεν είναι ένα απλό «συναχάκι». Μόνιμη επωδός του Υπουργείου και της κυβέρνησης η «ατομική ευθύνη» και οι εκκλήσεις για εμβολιασμό. Κι ενώ το εμβόλιο αποτελεί ένα σημαντικό όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άλλο τόσο απαραίτητο είναι να παρθούν μέτρα προστασίας. Μέτρα απαραίτητα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει γιατί βλέπει την πραστασία της υγείας όλων μας ως «οικονομικό κόστος».

Θεωρούμε βασικό καθήκον τόσο των γονιών, όσο και των εκπαιδευτικών και των μαθητών να διεκδικήσουμε αυτά τα βασικά μέτρα προστασίας που είναι αυτονόητα και τα δικαιούμαστε:

– Επαναλαμβανόμενα δωρεάν rapid tests για όλους τους μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ζητάμε τα rapid test, που οφείλουν να κάνουν οι μαθητές σε περίπτωση κρούσματος, να γίνονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έξω από τον χώρο του σχολείου. Σε κάθε περίπτωση να αναλάβει ο Δήμος ή η Περιφέρεια την ευθύνη για τη διενέργεια των ελέγχων δωρεάν ώστε να μην επιβαρύνονται οι γονείς και οι μαθητές. Θεωρούμε απαράδεκτο να μεταφέρονται οι μαθητές με δική τους ευθύνη στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων ή να πληρώνουν για τη διενέργεια των tests. Ένα Κέντρο Υγείας υποστελεχωμένο και με περιορισμένες ώρες λειτουργίας με αποτέλεσμα, όσες φορές πήγαν τα παιδιά μας, να περιμένουν με τις ώρες για rapid test μες στο κρύο και χωρίς κανένα μέτρο για αποφυγή συγχρωτισμού.

Πολλοί γονείς πάλι δεν μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους λόγω εργασίας ή άλλων σοβαρών δυσκολιών, με αποτέλεσμα αυτά να στοιβάζονται σε ένα οποιοδήποτε διαθέσιμο αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιούν λεωφορείο ανεβάζοντας τις πιθανότητες διασποράς του ιού. Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις που τα παιδιά πηγαίνουν στα Μέγαρα μόνα τους με μηχανάκια ή ακόμη και πατίνια(!) προκειμένου να γυρίσουν στην ώρα τους στο σχολείο. Ζητάμε κλιμάκια του ΕΟΔΥ έξω από τα σχολεία. Να βρουν ο Δήμος και η Περιφέρεια τρόπους ώστε να αποφεύγεται αυτή η μετακίνηση των παιδιών στα Μέγαρα.

– Να γίνει αραίωση των τμημάτων και να παρθούν πίσω οι συμπτύξεις.

– Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας ώστε να γίνονται καλύτερα οι απολυμάνσεις.

– Να δοθούν μάσκες και ατομικά μέσα προστασίας στους μαθητές ώστε να μην επιβαρύνονται οι γονείς.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε διαμαρτυρία έξω από τον χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 8:00 το πρωί. Θα ακολουθήσει Συνέλευση όπου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και θα παρθεί απόφαση για συνέχιση των δράσεων.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button