Στις οδούς Μυκηνών και Τσεκέ προτείνει το Τοπικό να μεταφερθούν οι λαϊκές

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στην τακτική συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων τέθηκε, από τον πρόεδρο κ. Ηλία Μουσταΐρα, πρόταση για την αλλαγή χωροθέτησης λαϊκής αγοράς βορείου και του νοτίου τομέα της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων, η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Σύμφωνα με το Σωματείο Παραγωγών και Λαϊκών Αγορών της Δυτικής Αττικής «Ο Άγιος Γεράσιμος» η πλειονότητα των πολιτών αντιμετωπίζει προβλήματα με τις υπάρχουσες αγορές λόγω της προσβασιμότητας τους, επειδή δεν είναι σε κεντρικά σημεία της πόλης. Αντίστοιχα είναι και τα παράπονα των εμπόρων και παραγωγών. Σχετικά με την πρόταση

 

Έτσι με σχετικές διατάξεις στις οποίες παρέχεται η δυνατότητα στα συμβούλια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να προτείνουν τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών εντός των ορίων που άπτονται της δικαιοδοσίας τους και της οικείας Αστυνομικής Αρχής, η οποία αποφαίνεται μόνον σχετικά με την κυκλοφοριακή επίπτωση από τη λειτουργία συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς, το τοπικο συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Μεγάρων προτείνει το παρακάτω πλάνο:

  • Λαϊκή Αγορά Βορείου Τομέα (Τρίτης): Από 01/05 έως 31/10                                          

Οδός Μυκηνών, [Τμήμα 1: Μυκηνών & Σωτήρος έως Τέρμα Μυκηνών] ή [Τμήμα 2: Μυκήνων & Στίλπωνος έως Μυκηνών & Φιλικών]

  • Λαϊκή Αγορά Νοτίου Τομέα (Παρασκευής): Από 01/05 έως 31/10                                                             

Οδός Θ. Τσεκέ

 

Σημείωση:

Σε ότι αφορά το εξάμηνο από 01/11 έως 30/04 προτείνεται ως έχει η παραμονή των οδών Ευπαλίνου (Λαϊκή Αγορά Βορείου Τομέα – Τρίτης) & Τεπελενίου (Λαϊκή Αγορά Νοτίου Τομέα – Παρασκευής).

 

Τονίζεται ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να περάσει από  από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων και στη συνέχεια η τελική απόφαση να παρθεί από την Περιφέρεια.

 

""

""

Παρόμοια άρθρα

Back to top button