Σταύρος Φωτίου : «Διατηρούμε τις πόλεις Μεγάρων και Νέας Περάμου καθαρές»

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου την τελευταία εβδομάδα, σχετικά με την καθαριότητα,τόσο στα Μέγαρα όσο και στην Νέα Πέραμο, ο αρμόδιος για τον τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Μεγαρέων Αντιδήμαρχος κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ δηλώνει:

 

 «Προεκλογικά είχαμε δεσμευθεί στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κρατάμε τις πόλεις και τους οικισμούς καθαρούς. 

 

Το πετύχαμε και γι’  αυτό  οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ενοχλούνται.

 

Μέσα σε έξι μόλις μήνες, με τιτάνιες προσπάθειες απομακρύναμε τα σκουπίδια, που είχαν δημιουργήσει απαράδεκτες καταστάσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης και δεν υπάρχουν πλέον σκουπίδια κάτω από τα παράθυρα στο σπίτι κανενός.

 

Τα σκουπίδια μαζεύονται τακτικά με πρόγραμμα και μεταφέρονται στην χωματερή των Λιοσίων. 

 

Παράλληλα το προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου εργάζεται εντατικά και πραγματοποιεί κλαδέματα παντού στο Δήμο, τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο και στους οικισμούς και τώρα που θα έχομε  ΚΛΑΔΟΤΕΜΑΧΙΣΤΗ, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

 

(Σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής θα παραλάβουμε τον ΚΛΑΔΟΤΕΜΑΧΙΣΤΗ , που θα κάνει πριονίδι όλα τα κλαδέματα).

 

Ο χώρος των Ελαιοδεξαμενών στο δρόμο του Περάματος σε λίγο θα είναι πραγματικό στολίδι για την περιοχή , αφού διαμορφώνεται ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων  και αθλοπαιδιών. Ηδη η σχετική προεργασία ξεκίνησε και προφανώς οι πολιτικοί μας αντίπαλοι “τρέξανε” να φωτογραφίσουν το περιστατικό που επειδή υπήρχαν ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά και δεν ήταν εύκολη η μεταφορά τους  φρόντισαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο να τα κάψουν. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον καλό θα ήταν οι φωτογράφοι των αντιπάλων μας να έλθουν και σήμερα να βγάλουν φωτογραφίες του συγκεκριμένου χώρου που είναι πλέον καθαρός.

 

Πουθενά σήμερα δεν υπάρχουν σκουπίδια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων και όπου υπάρχουν η υπηρεσία του Δήμου παρεμβαίνει αμέσως. Οσο για την Κινέττα τα σκουπίδια που υπάρχουν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού είναι σε χώρους που υποχρεούται να παρέμβη  άλλος φορέας κι όχι ο Δήμος.  

 

Η «ανακύκλωση» πάει καλύτερα και σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετοί κάδοι και θα μπουν κι άλλοι.

 

Ο Τομέας της Καθαριότητας είναι πολύ ευαίσθητος. Το γνωρίζουμε καλά το αντικείμενο. Πιστεύω ότι γενικά η κατάσταση είναι καλή και θα γίνει σύντομα καλύτερη.

 

Το προσωπικό του Δήμου στον Τομέα της Καθαριότητας και του Πρασίνου είναι  ελάχιστο και εργάζεται με φιλότιμο και προθυμία και το βλέπουν όλοι οι συμπολίτες καθημερινά.

 

Η νέα Διοίκησης του Δήμου εργάζεται εντατικά για να βρει οριστική λύση στο ζήτημα της αποκομιδής των  απορριμμάτων».

 

Βραχυπρόθεσμα θα λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε χώρο που ήδη έχει βρεθεί και μεσοπρόθεσμα υπάρχει στο σχεδιασμό του Δήμου η δημιουργία επιχείρησης διαχείρισης των σκουπιδιών.»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button