Συνέντευξη Νίκου Ασημακόπουλου, υποψήφιος ΠΑΣΟΚ

 

Νέος αλλά ιδιαίτερα δραστήριος και με σημαντική ενασχόληση με τα κοινά όχι μόνο του Ζεφυρίου και του δήμου Φυλής αλλά στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο γενικότερα είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, Νίκος Ασημακόπουλος.

Ο 28χρονος μηχανικός πληροφορικής είχε ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα από την αρχή της σπουδαστικής του διαδρομής ενώ διετέλεσε γραμματέας ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας και εκπρόσωπος σπουδαστών στα όργανα διοίκησης των ΤΕΙ. Το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον τότε δήμο Ζεφυρίου, όπου ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιδημάρχου καθαριότητας και τεχνικών έργων.

Κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του υπήρξε, επίσης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, πρόεδρος του νομικού προσώπου των ΚΑΠΗ, αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου του Πνευματικού Κέντρου και μέλος του Δ.Σ των νομικών προσώπων της κοινωνικής υπηρεσίας και του Αθλητικού Οργανισμού.

Προχωρώντας αρκετά βήματα παραπέρα, ο Νίκος Ασημακόπουλος υπήρξε, ακόμα, εκπρόσωπος του δήμου Ζεφυρίου για θέματα νεολαίας, εκπρόσωπος του δήμου στη γενική γραμματεία νέας γενιάς για την πραγματοποίηση των πρώτων τοπικών συμβουλίων νέων, δημιουργός και κατόπιν πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου πρόληψης παραβατικότητας καθώς και μέλος της ΤΕΔΚΝΑ και του Συνδέσμου Πάρνηθας.

Πέρα από την δημοτική και πολιτική του δράση, πλούσια ήταν και η αθλητική του δραστηριότητα, καθώς έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) της Ε.Ο.Φ.Π., πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Πάλης Αττικής και Νήσων και ταμίας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.), θέση που κατέχει ακόμα και σήμερα.

Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα να συμμετέχει στα κομματικά όργανα, ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αττικής ενώ δεν έχει λείψει από κανένα συνέδριο του κόμματος και της νεολαίας. Είναι, επίσης, γενικός γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πελοποννησίων Ζεφυρίου.

Σήμερα ο Νίκος Ασημακόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και υλοποίηση αυτών, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, κάνοντας χρήση των τεχνολογικών μέσων με απώτερο σκοπό την μείωση των πάγιων εξόδων και την αύξηση της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Ο ίδιος δηλώνει παρών «στην κοινωνική αδικία που σίγουρα ένας νέος 28 χρονών δεν δημιούργησε αλλά έζησε», θεωρεί καθήκον του την συμμετοχή στις πολιτικές διαδικασίες καθώς, «η εύκολη λύση είναι να κρυφτείς πίσω από την προηγούμενη γενιά αλλά τα πράγματα αλλάζουν μόνο με τη συμμετοχή την ενεργή παρουσία και τη προσπάθεια», πιστεύει απόλυτα ότι «η νέα γενιά οφείλει να σταματήσει να είναι μόνο περιεχόμενο παραγράφων σε κομμάτι ενός ευχολογίου» και δεσμεύεται ότι «με λίγες εμπειρίες αλλά με πολύ όρεξη θα προσπαθήσω να κάνω το ανέφικτο εφικτό».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button