Συνελήφθησαν οι ανήλικοι που έκλεβαν δίκυκλα και ηλικιωμένους στα Μέγαρα

Εξαρθρώθηκε από Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές δικύκλου, κλοπές από οχήματα, κλοπές και ληστείες σε βάρος πεζών.

Την Πέμπτη το βράδυ (16/06/2016) συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τρεις ημεδαποί Ρομά μέλη της σπείρας, ηλικίας 12, 14 και 16 ετών οι οποίοι προηγουμένως αποπειράθηκαν να ληστέψουν ηλικιωμένη την οποία έριξαν στο έδαφος τραυματίζοντας την.

Πρωινές ώρες της Παρασκευής 17/6 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Βλυχό Μεγάρων και συνελήφθησαν δυο ακόμη ημεδαποί Ρομά 11, 17 καθώς και η 39χρονη μητέρα του 11χρονου, ενώ αναζητούνται 2 ακόμη ημεδαποί 15 ετών. Η 39χρονη μαζί με τους γονείς των υπολοίπων συλληφθέντων κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί 2 ακόμη γονείς, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Μεγάρων, από μέσα Μαρτίου 2016 οι συλληφθέντες συνέστησαν συμμορία και διέπρατταν κλοπές δικύκλων και κλοπές/ληστείες σε πεζούς (κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες). Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας είχαν δυο ειδών ρόλους: Πρώτον, οι ανήλικοι επιστρατεύονταν από τα μεγαλύτερα μέλη για την αφαίρεση αντικειμένων και δεύτερον, οι μεγαλύτεροι τα διαχειρίζονταν για να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όσον αφορά στα δίκυκλα, αφαιρούνταν από τους ανηλίκους οι οποίοι έπειτα τα μετέφεραν στον καταυλισμό και τα έκρυβαν. Στη συνέχεια ανέμεναν να εμφανιστούν στον καταυλισμό οι ιδιοκτήτες των κλεμμένων για να τα αναζητήσουν. Τότε αναλάμβαναν τα μεγαλύτερα μέλη, οι οποίοι διαπραγματεύονταν με τους παθόντες στους οποίους τα επέστρεφαν έναντι αντιτίμου 50-150€. Αν οι ιδιοκτήτες δεν τα αναζητούσαν για πολλές μέρες ή η συμφωνία για να τα πάρουν δεν ήταν επιτυχής, τότε οι δράστες τα έκαιγαν. Αξίζει να σημειωθεί πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τον δικύκλων έρχονταν κατευθείαν σε επαφή με άτομα στον καταυλισμό, χωρίς να έχουν δηλώσει καν την κλοπή προηγουμένως.

Κατασχέθηκαν δύο κλεμμένα δίκυκλα, κινητά τηλέφωνα και άλλα τιμαλφή. Ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 17χρονος αποφυλακίστηκε στις αρχές Απριλίου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, ενώ οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε το Μάιο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button