Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου, στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 30χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Αναζητείται ο 60χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.

 

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο – αυτοψία που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε χώρο οικοπέδου έκτασης 6 στρεμμάτων περίπου, διαπιστώθηκε στο έδαφος ανεξέλεγκτη διάθεση μεγάλου αριθμού μεταλλικών μερών αυτοκινήτων, ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, σώματα καλοριφέρ, θερμοσίφωνες) εξαρτήματα μηχανών οχημάτων και τρεις μπαταρίες οχημάτων. Επιπλέον, βρέθηκε μία συστοιχία από μεταλλικές φιάλες αποθήκευσης οξυγόνου, καθώς και τρεις σφραγισμένες φιάλες με προπάνιο, οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και διαχείρισης.

 

Ακόμα, παρατηρήθηκε σε πολλά σημεία εντός του χώρου της επιχείρησης, η ύπαρξη χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και λαδιών επί του εδάφους και βρέθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων, αποτελούμενος από πλαστικές σακούλες, παλιά καθίσματα οχημάτων, παλιά έπιπλα, διάφορα σκουπίδια, καλώδια οχημάτων, ελαστικά μαζί με τις ζάντες τους και διάφορα φίλτρα.

 

O χώρος δεν διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας και σύστημα διαχείρισης όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στάσιμα ακάθαρτα ύδατα αναμεμειγμένα με λάδια. Κατά την διάρκεια του ελέγχου δεν επιδείχθηκε καμία άδεια και κανένα παραστατικό.

 

Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση ελαίων, στερεών αποβλήτων επί του εδάφους και επικινδύνων στερεών αποβλήτων εντός των οχημάτων, προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος με κίνδυνο την ρύπανση του εδάφους και του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα.

 

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαΐου, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button