Περιβαλλοντική εκπαίδευση για του μαθητές του 4ου δημοτικού Μεγάρων

Οι μαθητές της τρίτης και τετάρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων επισκέφθηκαν το Βουρκάρι στις 11 & 12 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και την Διευθύντρια του σχολείου τους κ. Καρβέλα.

Τα μικρά παιδιά ενημερώθηκαν από τα μέλη του Συντονιστικού Φορέα Δ. Κατερινίτσα και Τ. Δέσκο για τη σημασία του υγροτόπου και την αναγκαιότητα προστασίας του, για το ιστορικό Τείχος της Αγίας Τριάδας (μάλιστα περπάτησαν και κατά μήκος του) και παρατήρησαν με κυάλια και τηλεσκόπιο τα διάφορα είδη πουλιών στον υγροβιότοπο των Μεγάρων.

Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν από την παρατήρηση των πουλιών ενώ δεν σταμάτησαν κυριολεκτικά να τα φωτογραφίζουν (κυρίως το φλαμίγκο) μέσα από το τηλεσκόπιο!

Τους μοιράστηκαν επίσης, ενημερωτικά φυλλάδια της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας αλλά και το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Βουρκάρι.

Οι επισκέψεις για περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Βουρκάρι, τόσο από σχολεία της Αβάθμιας όσο και της Ββάθμιας Εκπαίδευσης, όχι μόνο των Μεγάρων και της Ν.Περάμου αλλά της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου, έχουν πλέον καθιερωθεί και αυξάνονται σε συχνότητα κάθε νέα σχολική περίοδο.

vourkari2 (1)

vourkari3 (1)

Παρόμοια άρθρα

Back to top button