Σ. Γιαννόπουλος: «Με προσοχή, επιτρέπεται πλέον το κυνήγι και το ψάρεμα»

Άρθρο του Σωτήρη Γιαννόπουλου, που λάβαμε, ενημερώνει πως επιτρέπεται πλέον το κυνήγι και το ψάρεμα, αλλά με προσοχή.

Αναλυτικά:

Η ασχολία με το κυνήγι και με το ψάρεμα είναι δικαίωμα κάθε ατόμου.

Δεν θα σχολιάσω αυτό το χόμπι- άθλημα, αλλά την άρση των μέτρων απαγόρευσης μετακίνησης για τους κυνηγούς και τους αλιείς. Υπάρχουν ρυθμιστικές διατάξεις για το κυνήγι καθώς και για το ψάρεμα , ειδικές άδειες κυνηγού, αλιείας κ.α…

Η άρση των μέτρων απαγόρευσης μετακίνησης για το κυνήγι και για το ψάρεμα ανακοινώθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ5726/Β/24-12-2020. Ο μόνος περιορισμός είναι η μετακίνηση εντός της Περιφερειακής Ενότητας της μόνιμης κατοικίας τους και κατ’ εξαίρεση οι κάτοικοι της Αττικής επιτρέπεται να μετακινηθούν αποκλειστικά εντός της Περιφέρειας Αττικής.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο ( 2 -3 / 1 / 2021) μεγάλος αριθμός θα μετακινηθεί προς τις περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα.

Οι περιοχές αυτές όμως είναι περιορισμένες σε κάθε Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής λόγω του μεγάλου αριθμού κυνηγών και αλιειών που κατοικούν στην Αττική.

Κάθε χρόνο στις περιοχές αυτές, ιδιαίτερα στους κυνηγότοπους, αυξάνονται τα οδικά τροχαία ατυχήματα και τα κυνηγητικά ατυχήματα με αποτέλεσμα να τραυματίζονται, αλλά και να χάνουν την ζωή τους συνάνθρωποί μας.

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να αναδειχθούν οι παραπάνω ενδεχόμενοι κίνδυνοι, που προκαλούνται από την μετακίνησής τους.

Να μην ξεχνάμε να τηρούμε τους κανόνες του κυνηγιού, τους κανόνες χρήσης και μεταφοράς των κυνηγητικών όπλων, της φροντίδας των κυνηγόσκυλων.

Σημαντική όμως προϋπόθεση είναι και η μετακίνηση στις δύσβατες αυτές περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι, αλλά και στις περιοχές όπου υφίστανται κατοικίες.

Η ορθή στάθμευση του οχήματος μέχρι και η σωστή οδηγική συμπεριφορά θα συμβάλλουν στην αποτροπή κινδύνων προ και μετά του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Το Νέο έτος 2021 ας ξεκινήσει χωρίς Θύματα στην Άσφαλτο και ας είναι η Αρχή της μείωσης των Οδικών Τροχαίων Συμβάντων.

Σωτήρης Γιαννόπουλος
εθελοντής φορέων για την
βιώσιμη αστική κινητικότητα και την
βιώσιμη ανάπτυξη
email: [email protected]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button