Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Άνω Βλυχάδα Νέας Περάμου

Στη Βλυχάδα Νέας Περάμου ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση σήμερα το απόγευμα και ενώ στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν από νωρίς ισχυροί άνεμοι.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας υπήρξε άμεση με ισχυρή παρουσία και επέμβαση με 36 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρων που επιχείρησαν κατάσβεση συνοδεία 10 πυροσβεστικών οχημάτων από ξηράς και 2 (Α/Φ) πυροσβεστικών αεροπλάνων από αέρος. Επίσης στην περιοχή έσπευσε και το ΜΕΤΠΕ («Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων») καθώς και η Πολιτική Προστασία.

Με ανάρτηση του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο της πυρκαγιάς, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Συγχαρητήρια στην άμεση αντίδραση στους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και στους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών! Ένα ευχαριστώ στον γραμματέα πολιτικής προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την άμεση αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών και ισχυρών δυνάμεων στους πρόποδες του όρους Πατέρα στην Άνω Βλυχάδα σε μια περιοχή με πλούσια δασική βλάστηση».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button