6ο Ψάθαθλον Αττικής 2017 το Σάββατο 20 Μαΐου

Στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης διοργανώνεται το 6ο Ψάθαθλον, στην ειδυλλιακή περιοχή Ψάθας Αλεποχωρίου, το Σάββατο 20 Μαΐου. Ο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής, ο Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου και ο Σύλλογος ΙΩΝΑΣ (τμήμα θεραπευτικής Αγωγής ΑΜεΑ) διοργανώνουν τον αγώνα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου – Τριάθλου.

Ο αγώνας (sprint) της 1ης εκκίνησης 8.15 π.μ (ατομικό-ομαδικό) περιλαμβάνει 750 μέτρα κολύμπι – 20 χλμ ποδηλασία (παραλιακά Ψάθα – τέρμα Αλεποχώρι -Ψάθα) 5χλμ τρέξιμο εντός όρμου Ψάθας.

Κατηγορίες: Οι τρεις πρώτοι-τες στην γενική κατάταξη θα λάβουν κύπελλο και δεν θα ενταχτούν στις βραβεύσεις ηλικιακών κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών οι οποίες είναι: 18-39, 40-49, 50 άνω. Στις ηλικιακές κατηγορίες οι πρώτοι – πρώτες θα λάβουν κύπελλο και οι 2οι και 3οι, μετάλλια.

Η κατηγορία του ομαδικού θα είναι μία, ανεξαρτήτου φύλου, με τρεις ή και με δύο αθλητές-τριες. Θα βραβευτούν με κύπελλο οι τρεις πρώτες ομάδες στην γενική κατάταξη.

Η 2η εκκίνηση στις 11:00 απευθύνεται σε μαθητές για να γνωρίσουν το τρίαθλο και περιλαμβάνει 150μ κολύμπι, 2χλμ ποδηλασία και 500μ τρέξιμο. Οι μαθητές –τριες θα συνοδεύονται από τους γονείς τους στην γραμματεία 9:00 με 10:00πμ για τον αριθμό συμμετοχής τους. Οι μικρότερες ακόμα ηλικίες έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με την βοήθεια των γονιών τους. Στον μικρό αγώνα θα βραβευτούν στην γενική κατάταξη οι πρώτοι –τες με κύπελλο και 2οι 3οι με μετάλλιο. Εκτός συναγωνισμού μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές μοναχά σε ένα από τα τρία αγωνίσματα με διαφορετικούς αριθμούς.

Οι τριαθλητές θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως κολυμβητικό σκουφάκι και ποδηλατικό κράνος ειδάλλως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επιτρέπονται οι ολόσωμες κολυμβητικές στολές και απαγορεύονται τα ποδηλατικά γκρουπ (κολλητήρια). Οι σηματοδοτημένες ποδηλατικές και δρομικές διαδρομές είναι επίπεδες.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

Πρωταρχικός σκοπός η ασφάλεια των αθλητών. Θα παρθούν όλα τα μέτρα με παρουσία Γιατρού, ασθενοφόρου, τροχαία , (Ναυαγοσώστες LIFEGUARD HELLAS) εθελοντές διασώστες (Ερυθρού Σταυρού). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip) με άμεση ανάρτηση αποτελεσμάτων αγώνα. Service: Νερά, χυμούς, μπανάνες, γλυκά. Σε όλους τους τερματίζοντες και των δύο αγώνων θα δοθούν μετάλλια.

Όπως κάθε χρονιά το PSATHATHLON TRIATHLON είναι αφιερωμένο για κοινωνικό σκοπό και μέρος των χρημάτων θα κατατεθούν στον Σύλλογο ΙΩΝΑΣ ΑΜεΑ. Καλούμε κοντά μας, όλους που μας τίμησαν τις προηγούμενες χρονιές και τους νέους τριαθλητές που επιζητούν να ζήσουν το όνειρό τους. Να νιώσουν το φτερούγισμα της αδρεναλίνης τους στην απίστευτα πανέμορφη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της που αγκαλιάζονται από τα όρη Πατέρα, Γερανείων, Ελικώνα και του μυθικού Κιθαιρώνα.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ για το ατομικό και 30 ευρώ για το ομαδικό. Οι αθλητές –τριες που θα λάβουν μέρος στο PSATHATHLON και είναι επίσημα άνεργοι και φέρουν έγκυρη κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα καταβάλουν 10 ευρώ. Δεν επιβαρύνονται οικονομικά οι αθλητές ΑΜεΑ , ο μαθητικός αγώνας της 2ης εκκίνησης και η ομάδα από ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Θερμή παράκληση: Για να γίνονται δεκτές οι αγωνιστικές αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ με την απόδειξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Eurodank (και για τους ανέργους η κάρτα ΟΑΕΔ) μέχρις τις 16 του Mάη. Την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ. Οι αθλητές να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα της εκκίνησης αγώνα στα τρία τραπεζάκια της γραμματείας για την σύντομη παραλαβή της συμμετοχής τους και για την ανάλογη προετοιμασία τους στον αγώνα. Οι απονομές των νικητών θα πραγματοποιηθούν στις 11:30 -12:00

Δηλώσεις συμμετοχής και αριθμός λογαριασμού για κατάθεση χρημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/psathathlon17

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι αθλητές άνω των 18 ετών και οι μικρότερες ηλικίες με υπογραφή γονέων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΨΑΘΑΘΛΟΝ 2017

Όσοι αγωνιστούν θα υπογράψουν ότι συμμετέχουν στο ΨΑΘΑΘΛΟΝ με δική τους ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατέχουν πρόσφατη βεβαίωση (εξάμηνη ισχύ) εξειδικευμένου γιατρού για την καλή τους υγεία και φυσική κατάσταση για την δοκιμασία του αγώνα και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίων των διοργανωτών για τυχόν σωματική υλική και ηθική τους βλάβη από οποιαδήποτε αιτία.
Οι ενδιαφερόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής μπορούν να έρθουν στην περιοχή της Ψάθας μέσω Μάνδρας-Βιλλίων, ή μέσω Μεγάρων-Αλεποχωρίου.

Τηλ κ. Γιώργος 6945536280 – 6936741269 10:00 – 18:00 και κ. Κώστας Σάμιος 6976079500 210-5900685 10:00 – 12:00 και 14:00 – 18:00 email: [email protected]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button