Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη δράση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης

Εχθές, Κυριακή 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων.

Η δράση σημείωσε μεγάλη συμμετοχή παιδιών, κατόπιν δηλώσεων συμμετοχής καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και φυσικά τηρήθηκαν και οι απαραίτητες αποστάσεις.

Με τη βοήθεια των εθελοντών Ειρήνης Αγγελή, Αθηνάς Μέγα, Γιάννη Μωραΐτη, Κωνσταντίνας Τσολιάκου και Πετρούλας Φραγκούλη, τα παιδιά ηλικίας 4 – 14 ετών μίλησαν για τη ζωή του Νικηφόρου Βρεττάκου και εστίασαν στα θέματα ο Βρεττάκος και το παιδί και ο ίδιος ο Βρεττάκος ως παιδί. Με τη βοήθεια των εθελοντών τα παιδιά δημιούργησαν παζλ με αποκόμματα των ποιημάτων του Βρεττάκου, έπαιξαν παιχνίδια λέξεων και έφτιαξαν το δελτίο ταυτότητας του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Τέλος, τα παιδιά με φαντασία δραματοποίησαν (από απόσταση) κάποιες εικόνες από τα ποιήματά του και έγραψαν ένα γράμμα με παραλήπτη τον Βρεττάκο αποτυπώνοντας τις εντυπώσεις τους από τα ποιήματά του.

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου, 18:00 – 20:00 στο ανοιχτό θεατράκι στα Πευκάκια, κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής
– στα τηλέφωνα: 6986573254 (Κωνσταντίνα), 6980802886 (Αθηνά)
– στη σελίδα «Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων» στο Facebook.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button