Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό

Kοινό δελτίο τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μεγάρων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Μεγάρων που αφορά στην ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2022 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο αναφέρει:

Στη συγκεκριμένη ημερίδα, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων, συμμετείχαν η κα Ρεγγίνα Αντωνέλου, σχολική ψυχολόγος και ο κος Πέτρος Χρυσοστομίδης, Προϊστάμενος ΚΕΔΑΣΥ Δυτικής Αττικής.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρέχει τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς χρήσιμες πληροφορίες για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και παράλληλα καλές πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων. Την έναρξη της ημερίδας είχαμε τη χαρά και την τιμή να την κηρύξει και να απευθύνει χαιρετισμό ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιος Κώτσηρας. Ο κύριος Υφυπουργός ανέπτυξε και τις νομικές προεκτάσεις του θέματος σε σχέση με τον νέο ποινικό κώδικα κι έκανε αναφορά για το σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης, προκειμένου να μειωθούν τα δυσάρεστα αυτά φαινόμενα.

Επιπρόσθετα, η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων, κα Ελένη Θεοδωρίδου προλόγισε την εκδήλωση αναπτύσσοντας το σκεπτικό της δημιουργίας της κι ευχαρίστησε συντελεστές και παρισταμένους. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μεγάρων, κος Παναγιώτης Λάος, οποίος τόνισε ότι το Δ.Σ. της Ένωσης έχει όχι μόνο τη χαρά αλλά και την υποχρέωση να στηρίζει τέτοιες αξιέπαινες δράσεις εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, όπως αυτήν του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων. Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός γονέων κι εκπαιδευτικών και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Επιπλέον, παρευρέθησαν γνωστοί ιδιώτες εκπαιδευτικοί της πόλης μας, εκπρόσωποι φορέων και μέλη των Δ.Σ. από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Τέλος, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους: ως εκπρόσωπος του κυρίου Δημάρχου Μεγάρων, κου Γρηγορίου Σταμούλη, ο Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών και Πρόεδρος του νομικού προσώπου Ηρόδωρος, κος Σπυρίδων Τσιούνης, η δημοτική σύμβουλος, Πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας και Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων, κα Ελένη Ρήγα, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί με όραμα», κος Κλεάνθης Βαρελάς, ο δημοτικός σύμβουλος, κος Παναγιώτης Μαργέτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων, κα Αικατερίνη Πιπιλή.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε του ευγενείς χορηγούς για την υποστήριξη της εκδήλωσης (Φούρνος Μάρα, Κάβα Οικονομόπουλος, «Μαγαζάκι», Φυτώριο Νικολάου , Φούρνος Σάλτας και τον κο Σπύρο Κρεμμύδα που είχε την επιμέλεια του ήχου και των οπτικών μέσων).

Με εκτίμηση
τα Δ.Σ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button