Περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένου από επιτήδειους στα Μέγαρα

Ζευγάρι επιτήδειων, που αφαιρεί τιμαλφή και χρήματα σε μετρητά, έκανε την εμφάνισή του, σήμερα 26 Οκτωβρίου, τις πρωινές ώρες στα Μέγαρα στην περιοχή της Πλατείας Ηρώων.

Από το ηλικιωμένο θύμα κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσαφικά (κυρίως συναισθηματικής αξίας) και μετρητά 300 ευρώ, αφού χρησιμοποίησαν πλείστα όσα στοιχεία έπειθαν ότι ήταν γνώστες των συγγενικών του προσώπων.

Απορίας άξιο και εξόχως ανησυχητικό είναι η γνώση και οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι επιτήδειοι για τον οικογενειακό κύκλο του θύματος, καθώς η χρήση των ονομάτων και μάλιστα το γεγονός ότι ήξεραν πού και τι κάνει ακριβώς το κάθε μέλος της οικογένειας, έπεισαν το θύμα να παραδώσει τιμαλφή και μετρητά.

Το παρόν περιστατικό αρθογραφείται με σκοπό την ενημέρωση των ηλικιωμένων γονέων ή συγγενών από τους νεότερους. Θα πρέπει συχνά πυκνά να ενημερώνονται και να τους υπενθυμίζεται ο σχετικός κίνδυνος από τέτοιου είδους προσεγγίσεις αγνώστων ανθρώπων.

Το ζευγάρι μιλούσε άπταιστα ελληνικά και οδηγούσε ένα αυτοκίνητο χρώματος μπεζ. Η γυναίκα μελαχρινή και ο άνδρας μετρίου αναστήματος φορούσε καπέλο τύπου τραγιάσκα. Το θύμα το εντόπισαν στον δρόμο, καθώς είχε βγει να ψωνίσει, και το προσέγγισαν με το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας την τεχνική με τα οικεία ονόματα του περιβάλλοντός του και της οικογενείας του. Μπήκε στο αυτοκίνητο των επιτηδείων όπου και οδηγήθηκε στην οικία του. Εκεί πλέον συνέβησαν τα προφανή.

Του περιστατικού επιλαμβάνεται το τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button