Προχωρούν τα έργα της ασφαλτόστρωσης και της εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης στο Αλεποχώρι

Ο Σύλλογος «Ενεργοί Πολίτες Αλεποχωρίου» με ανάρτησή του, ενημερώνει κατοίκους και φίλους του Αλεποχωρίου πως η ασφαλτόστρωση τμήματος του παραλιακού δρόμου στο Αλεποχώρι, τελειώνει σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.
Σε τμήμα 720 μέτρων της επισκευής του δρόμου, βάση μελέτης.

Από τον καινούργιο χρόνο, αναμένεται να αντικατασταθούν και τα μεταλλικά στηθαία προς την μεριά της θάλλασας.
Ένα έργο που χρηματοδοτεί η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής και υλοποιεί ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Ένα ακόμη σημαντικό έργο για τους κατοίκους του Αλεποχωρίου είναι η εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης.

Μετά τις χρονοβόρες, διοικητικά, ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στο έργο της εγκατάστασης μονάδας Αφαλάτωσης στην περιοχή του Αλεποχωρίου, όλα βρίσκονται σε θετική εξέλιξη και βαίνουν με γοργούς ρυθμούς.

Στην παρούσα φάση και αφού έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, προχωρά η εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης που θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ο ανάδοχος μετέφερε και εγκατέστησε ήδη τη κινητή μονάδα η οποία φιλοξενείται σε εμπορευματοκιβώτιο (container) και έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες σύνδεσής της με το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης και την ηλεκτροδότησή της.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής έχει απαιτηθεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξει καμία ηχητική επιβάρυνση και όχληση των κατοίκων από τις εργασίες και τη λειτουργία της μονάδας.

Οι εντατικές και συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου τελικά αποδίδουν καρπούς, καθώς είχε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Έτσι ένα επιπλέον πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα παρά τις ποικίλες δυσκολίες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button