Περιφέρεια Αττικής: «Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ξεκινά στα Άνω Λιόσια»

Λ. Κοσμόπουλος: «Προστατεύουμε με μεγάλα έργα υποδομής την περιοχή μας»

«Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δυτικής Αττικής, αυτό της Ανατολικής Λεκάνης Άνω Λιοσίων, υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 15 εκ. ευρώ».

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Κοσμόπουλου επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας με προϋπολογισμό 14.915.000,00 €, ξεκινά να υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και μετά από συστηματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και θα συμβάλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους.
Το έργο αφορά στην κατασκευή διαφόρων ειδών αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.

Η υλοποίησή του εισέρχεται στην τελική φάση κατόπιν και της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον ανάδοχο εργολάβο. Στην υπογραφή παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς, και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί έργα ουσίας και υποδομών στην Δυτική Αττική και στην Φυλή. Προτεραιότητά μας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση για την προστασία της περιοχής μας, της ζωής και της περιουσίας της περιοχής μας. Το μεγάλο αυτό έργο που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής, στοχεύει στην ασφάλεια, εν μέσω των κινδύνων της κλιματικής κρίσης, σε περιοχές ευαίσθητες όπως η Δυτική Αττική».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button