Πέρας αποκριάτικων εκδηλώσεων 2012

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 οι αποκριάτικες εκδηλώσεις 2012 οι οποίες είχαν αρχίσει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και πραγματοποιήθηκαν στα διαμερίσματα Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πνεύμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο ενώ δόθηκε έμφαση στην εθελοντική συμμετοχή φορέων και ατόμων.

Όλες οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή δημοτών, γεγονός το οποίο προδήλως ενθαρρύνει τον δήμο Μεγαρέων να συνεχίσει να δρα κατ’ αυτόν τον τρόπο υιοθετώντας εμπράκτως τις ιδέες της λαϊκής συμμετοχής και του εθελοντισμού.

  • Στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού έλαβαν μέρος πλέον των 300 δημοτών όλων των ηλικιών
  • Στον διαγωνισμό αερόστατου έλαβαν μέρος 80 ομάδες ή άτομα κατασκευαστών. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα και την παρότρυνση να συνεχίσουν να τηρούν το τοπικό αυτό έθιμο με ενδιαφέρον και προθυμία.
  • Στο καρναβάλι της Νέας Περάμου έλαβαν μέρος 13 οργανωμένες ομάδες και πολλοί ανεξάρτητοι
  • Στο Καρναβάλι των Μεγάρων οργανώθηκαν 25 ομάδες με σύνολο 1400 συμμετοχών και μεγάλο πλήθος ανεξάρτητων καρναβαλιστών. Το σύνολο αυτών οι οποίοι συμμετείχαν στην παρέλαση προσέγγισε τους 2000

 

            Ο δήμος Μεγαρέων εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και τις κατέστησαν κατά κοινή παραδοχή επιτυχημένες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τα σχολεία Μεγάρων και Νέας Περάμου όλων των βαθμίδων, τους συλλόγους γονέων και τις σχολές χορού Μεγάρων.

Επίσης προς τους λαογραφικούς και παραδοσιακούς συλλόγους καθώς και τις εθελοντικές ομάδες «Κούρος» και «Σώμα Έρευνας και Διάσωσης (ΣΕΔ)»,  και τους προσκόπους των Μεγάρων.

            Ο δήμος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον όμορο και φίλο δήμο Λουτρακίου για την δωρεάν παραχώρηση προς χρήση 1000 στολών παρέλασης.

            Επίσης ο δήμος ευχαριστεί τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις οι οποίοι ενίσχυσαν την συγκεκριμένη προσπάθεια και των οποίων η συνεισφορά ήταν καθοριστικά σημαντική.

            Τέλος ο δήμος Μεγαρέων ευχαριστεί καθέναν ο οποίος συνέβαλλε με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και εύχεται «Καλή Σαρακοστή».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button