ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δ. Αττικής: Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δελτίο τύπου από τη Ν.Ε. Δυτικής Αττικής του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» αφορά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και αναφέρει: Σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που βρίσκει την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και όλη την ανθρωπότητα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή.

Η πανδημία που ακόμη «ταλαιπωρεί» τις τοπικές κοινωνίες, ο πόλεμος που θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη, η ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίση διαμορφώνουν ένα επώδυνο παρόν και προοιωνίζουν ένα αβέβαιο μέλλον.

Υπάρχουν όμως θεσμοί, όπως το Σχολείο, που μπορούν να διευρύνουν διαρκώς τους ορίζοντες της προόδου στη χώρα μας, για έναν νέο Ψηφιακού περιεχομένου Διαφωτισμό.

Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχουν ασκήσει και ασκούν μια ευρεία αντιμεταρρυθμιστική εκπαιδευτική πολιτική και δεν στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αγωνιζόμαστε σταθερά για έναν διαρκή εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για ποιότητα στην εκπαίδευση, για άμβλυνση των ανισοτήτων.

Αγωνιζόμαστε για να κάνουμε την παιδεία και τη μόρφωση, βασικές αξίες της ζωής μας και της κοινωνίας μας.

Ευχόμαστε η φετινή χρονιά να σηματοδοτήσει την αρχή μιας δημιουργικής περιόδου στη ζωή των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους!

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button