ΠΑΣΟΚ Δ. Αττικής: «Η Δυτική Αττική “θύμα” του πύρινου εφιάλτη»

Ακολουθεί ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις «καταστροφικές πυρκαγιές στη Δυτική Αττική», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Αναλυτικά:

«Θύμα» του πύρινου εφιάλτη έπεσε και η Δυτική Αττική σε μια περίοδο που όλη η χώρα φλέγεται.
Μια φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο από αυτοσχέδιες χωματερές, με σύμμαχο τον ισχυρό άνεμο δημιούργησε τεράστια προβλήματα και επεκτάθηκε πίσω από το Θριάσιο, σε στρατιωτική μονάδα της περιοχής, ενώ ξεχωριστές εστίες έπληξαν τη Φυλή προκαλώντας τεράστια οικολογική και όχι μόνο καταστροφή.

Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκαν περιουσίες με το πύρινο μέτωπο να βγάζει στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα μας. Η Πολιτική Προστασία ήταν απούσα, με έλλειψη πρόληψης, έλλειψη συντονισμού και ιδιαίτερα έλλειψη αντανακλαστικών.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν περιθώρια αποποίησης ευθυνών από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αποδεικνύει καθημερινά την επιτελική της ανεπάρκεια.

Θεωρούμε αδιανόητο να έχουν καεί, χιλιάδες στρέμματα γης, να έχουν καταστραφεί περιουσίες, να έχουν κινδυνέψει άνθρωποι, να έχουν τεθεί σε κίνδυνο δομές δημόσιας υγείας και στρατιωτικές μονάδες και οι κυβερνώντες να μην τολμούν δημόσια να παραδεχθούν την αποτυχία τους στη διαχείριση της κατάστασης.

Όπως εύστοχα δήλωσε ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, «η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχίζει να αποτελεί το άλλοθι για τις αποτυχίες του «επιτελικού» κράτους της Νέας Δημοκρατίας στο πεδίο της πρόληψης, του συντονισμού και της έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών».

Μάλιστα και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να διενεργηθεί άμεσα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειες τους στους κατοίκους και τις περιοχές που επλήγησαν, τον σχεδιασμό για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των περιοχών αυτών.

Ο Γραμματέας και τα Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής, στηρίζουμε και επικροτούμε την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκου Ανδρουλάκη, ζητώντας από την πλευρά μας την άμεση λήψη μέτρων και για τους κατοίκους των Δήμων της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Κύριοι της κυβέρνησης, θυμηθείτε πως και στην Δυτική Αττική κινδύνεψαν άνθρωποι, πως και εδώ χάθηκαν περιουσίες! Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και ένα τμήμα της Αττικής πολύπαθο!
Η… ξεχασμένη Δυτική Αττική!

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button