Παρουσίαση βιβλίου: «Ο Όρκος του Μάγου» του Βασίλη Κρουστάλη

Την Κυριακή 26/6/2016 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Όρκος του Μάγου» του Βασίλη Κρουστάλη, από τις εκδόσεις Λυκόφως, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Σύμπλεγμα.

Αρκετοί παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, φίλοι του συγγραφέα και όχι μόνο, συζητώντας μαζί του για λογοτεχνία και άλλα θέματα, καθώς και για το δεύτερο μέρος της σειράς των βιβλίων στη τριλογία μυθιστορημάτων ηρωικής φαντασίας υπό τον γενικό τίτλο «Ιστορίες του Καγάντο».

Εμείς συζητήσαμε με τον Βασίλη Κρουστάλη που μεγάλωσε και κατοικεί στα Μέγαρα.

Αυτό είναι το πρώτο σας βιβλίο; Πότε ξεκινήσατε τη συγγραφή του;
Σας ευχαριστώ πολύ που είστε σήμερα εδώ και με στηρίζετε με την παρουσία σας. Αυτό όπως είπα και στην παρουσίαση είναι το πρώτο μου βιβλίο. Το ξεκίνησα πριν από περίπου δυο χρόνια και μου πήρε έναν χρόνο και επτά μήνες για να το ολοκληρώσω.

Τι σας ώθησε στη συγγραφή του πρώτου σας βιβλίου;
Στην αρχή ξεκίνησα για πλάκα. Άρχισα να γράφω απλά μια ιστορία για να δω τι μπορώ να γράψω. Μετά όμως από πολύωρη καθημερινή προσπάθεια, η ιστορία μου εξελίχθηκε σε ένα βιβλίο 506 σελίδων που είναι το πρώτο μιας τριλογίας.

Πότε να αναμένουμε το δεύτερο μέρος από τις Ιστορίες του Καγάντο;
Το δεύτερο βιβλίο είναι πολύ πιο δύσκολο από το πρώτο και αυτό θα το καταλάβετε τελειώνοντας την ανάγνωση του πρώτου. Η ιστορία και οι χαρακτήρες μου έχουν ξεφύγει αρκετά. Το στοίχημα είναι να γράψω ένα εξίσου δυνατό βιβλίο με το πρώτο, σε διάστημα περίπου δύο χρόνων. Ήδη έχω γράψει πάνω από το 1/4.

Πείτε μας για ένα βιβλίο που δεν έχετε γράψει εσείς και θα θέλατε να το είχατε γράψει.
Πολύ καλή ερώτηση. Σίγουρα το «Ψυχώ» του Ρόμπερτ Μπλόχ, που μετέπειτα έγινε ταινία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Όταν ήσασταν παιδί, ποιο βιβλίο είχατε αγαπήσει πολύ και ποιόν συγγραφέα;
Μικρός δεν διάβαζα σχεδόν καθόλου. Πάντως, η Ιλιάδα του Ομήρου που είχα διαβάσει σε μικρή ηλικία ήταν το σημαντικότερο βιβλίο που με στιγμάτισε.

Σας ευχαριστούμε πολύ!
Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ που είστε κοντά σε όλα τα τοπικά γεγονότα του τόπου και στηρίζετε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Μετά τον Σεπτέμβριο ενδέχεται να κάνουμε κάτι παρόμοιο με άλλους συγγραφείς των εκδόσεων ξανά στον ίδιο χώρο και να είμαι ομιλητής. Καλή συνέχεια.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button