Παρασκευή 28/9 το Σπάρταθλο περνά από τα Μέγαρα

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Μεγαρέων θα υποδεχτεί για 36η συνεχόμενη χρονιά τους δρομείς ενός από τους δυσκολότερους και ιστορικότερους διεθνείς υπερμαραθωνίους δρόμους του «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».

Φέτος 400 δρομείς από 50 χώρες ανάμεσα τους και 60 Έλληνες θα εκκινήσουν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στη Αθήνα και αφού διανύσουν μία
απόσταση 246,6 χιλιομέτρων θα τερματίσουν στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, ακολουθώντας δρομέα μεγάλων αποστάσεων Φειδιππίδης.

Ο Φειδιππίδης το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη Μαραθώνα, στάλθηκε από τους Αθηναίους στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο εναντίον των Περσών.

Ο Φειδιππίδης σύμφωνα με τον αρχαίο ιστορικό Ηρόδωρο πήγε από την Αθήνα στη Σπάρτη μέσα σε μία ημέρα.

Ο Δήμος Μεγαρέων και το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» υποστηρίζοντας τον διεθνή αγώνα υπεραπόστασης «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» καλεί τους κατοίκους των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας να συγκεντρωθούν από τις 10:00-11:30 σε σημεία της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου να στηρίξουν με το χειροκρότημά τους τις προσπάθειες των δρομέων να φτάσουν στη Σπάρτη και να αγγίξουν τα πόδια του αγάλματος του βασιλιά Λεωνίδα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button