«Μεγάλη και ασταμάτητη η προσέλευση του κόσμου στην 33η εθελοντική αιμοδοσία του Κούρου»

Δελτίο τύπου της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων «Κούρος» αναφέρει: Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 διοργανώσαμε την 33η κατά σειρά Εθελοντική Αιμοδοσία, και τρίτη για το τρέχον έτος, στο κτήριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων στο Κουρκούρι. Η για μία ακόμα φορά μεγάλη και ασταμάτητη προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην εθελοντική δράση μέσα από τέτοια καλέσματα.

Η 33η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος επιφανούς συμπολίτη μας Ανδριανού Μιχάλαρου και διοργανώθηκε με τη συνεργασία και με τη στήριξη της οικογένειάς του. Ο Ανδριανός βρισκόταν πάντα στο πλευρό της ομάδας μας και εκτιμούσε το έργο μας, ειδικά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, έχοντας διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Επίσης είχε ενεργό συμμετοχή στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και κατείχε την θέση του προέδρου έως την ημέρα του πρόωρης απώλειάς του, ενώ ήταν παράλληλα ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικης. Ο Ανδριανος κατέγραψε μια λαμπρή πορεία σε οικογενειακό και επιχειρηματικό επίπεδο αφήνοντας μια μεγάλη κληρονομιά στην κοινωνία και την οικογένεια του. Θα ζει πάντα στις καρδιές μας.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε κάτω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσον αφορά στην ασφάλεια των αιμοδοτών και των παρευρισκόμενων. Οι προσερχόμενοι ενημερώθηκαν για το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και για τον τρόπο που καταγράφονται πλέον οι αιμοδότες στη χώρα μας σε μία εθνική βάση
δεδομένων με σκοπό την ορθή καταγραφή και την ποιοτικότερη συλλογή αίματος. Η προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών σε ολικό αίμα, της διάδοσης της προσφοράς αίματος και η προσέλκυση νέων ανθρώπων είναι συνεχής και επίπονη.

Ακούραστα και με συνέπεια η «Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος» συνεχίζει το έργο της με σκοπό την άμεση και έμπρακτη κοινωνική προσφορά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

– το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του αντικαρκινικού – ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους,
– τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Καλλιπόζη Ιωάννη και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ για την ευγενική παραχώρηση του Βυζάντειου Ωδείου και της αίθουσας εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Ηλίας» του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων,
– την οικογένεια του εκλιπόντος συμπολίτη μας Ανδριανού Μιχάλαρου για την κάλυψη των εξόδων της δράσης,
– το αρτοποιείο «Αρτοσύνθεση» – Ευάγγελος Κρεμμύδας,
– τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη δωρεάν και απεριόριστη προβολή της δράσης,
– Και τέλος τα μέλη μας για την προετοιμασία και τη διοργάνωση.

Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» δίνουμε ραντεβού στην επόμενη αιμοδοσία τον προσεχή χειμώνα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button